Chainlink behaalt sterke winsten, hoe ver kan LINK doorgaan?

Chainlink (LINK) heeft indrukwekkende winsten geboekt in de afgelopen twee weken. De verdediging van het ondersteuningsniveau van $5,7 resulteerde in een rally van bijna 30%. De beschikbare gegevens wijzen erop dat verdere stijgingen kunnen worden verwacht.

Een recent rapport benadrukte dat Chainlink een toename zag in de instroom op exchanges, een metriek die meestal aangeeft dat een verkoop kan beginnen. De sterke bullish structuur betekende dat longposities vanaf dit punt mogelijk te laat zouden kunnen zijn. Chainlink-bulls behalen sterke winsten, kan de rally de hoogtepunten van juli bereiken?

De beweging boven het weerstandsniveau van $6,4 draaide de marktstructuur op de 12-uurs grafiek bullish. Bovendien was de rally snel en bood het handelaren op hogere tijdsbestekken niet veel schone kansen voor lange instap na de doorbraak. Een dergelijke kans die vorige week werd geboden, was het niveau van $6,6.

In de komende dagen zou een terugval naar $7 en $7,2 een kans kunnen bieden voor een aankoop met weinig risico en nabije ongeldigheid. Ondertussen kunnen stieren die veel eerder lange posities hebben ingenomen, wachten op een beweging naar de weerstandszone van $8,5 om winsten te boeken.

De On-Balance Volume (OBV) toonde een doorbraak voorbij een lokale weerstand van bijna een maand. Bovendien gaf de Relative Strength Index (RSI) ook een stevige bullish momentum aan.

Het niveau van $8,46 markeerde het hoogtepunt van het H12 bearish order block van 20 juli. Daarom kunnen de zone van $8,4-$8,5 en het niveau van $7,7 worden gebruikt om winsten te nemen, tenminste gedeeltelijk. Bovendien waren dit de niveaus waar een bearish omkeer kon beginnen.

Gegevens van Coinalyze versterkten de verwachtingen dat de Chainlink-rally zou kunnen blijven stijgen. Het openstaande interesse (OI) is gestegen sinds 23 september. De spot Cumulative Volume Delta (CVD) zag ook een enorme piek in de afgelopen 24 uur.

In de komende week of twee zou Chainlink kunnen stijgen naar $8 of $8,5 en daar weerstand kunnen ondervinden. Deze afwijzing zou kunnen leiden tot de vorming van een bereik, of een scherpere afwijzing zou kunnen resulteren in het doorbreken van de H12 marktstructuur van LINK. Dit zijn enkele scenario’s waar handelaren op kunnen letten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!