Bitcoin loopt het risico om met 5% te dalen, aldus Bloomberg-analist

Hoewel de Bitcoin koers de afgelopen week met ongeveer 1% gestegen is, heeft Bloomberg-analist Mike McGlone voorzichtige signalen afgegeven met betrekking tot de toekomst van de koningsmunt.

In een recent interview over macro-economische trends, waarschuwde de analist dat de cryptocurrency mogelijk een aanzienlijk neerwaarts risico tegemoet gaat. Hij benadrukte dat Bitcoin (BTC) nu geconfronteerd wordt met een monetairbeleidsklimaat van stijgende rentetarieven na het volwassen worden in een tijdperk van historisch lage rentetarieven.

Bitcoin koers kan met 5% dalen

McGlone suggereerde zelfs dat Bitcoin momenteel een “omkeer” doormaakt, die wordt beïnvloed door het aanscherpen van het monetaire beleid van de Federal Reserve. Deze verschuiving kan mogelijke gevolgen hebben voor de waarde van Bitcoin.

Wanneer de rentetarieven stijgen, kan dit gevolgen hebben voor verschillende activa. Bijvoorbeeld, riskantere investeringen zoals Bitcoin kunnen in waarde dalen. Dit gebeurt omdat investeerders veiligere alternatieven met aantrekkelijkere rendementen zoeken, zoals staatsobligaties. Volgens de analyse van McGlone zou dit er mogelijk toe kunnen leiden dat Bitcoin meer dan 5% van zijn huidige waarde verliest.

Bovendien trok McGlone een vergelijking tussen de Bitcoin koers en die van traditionele activa. Hij wees specifiek op de buitensporige prijsstijging die Bitcoin onlangs heeft doorgemaakt. Daarnaast wees hij op de gelijkenis met de aandelen van Amazon en andere risicovolle activa, wat wijst op een mogelijke verandering in het toekomstige gedrag van Bitcoin.

McGlone onthult mogelijke prijsvoorspellingen voor Bitcoin

Mike McGlone heeft zijn zorgen geuit over het neerwaartse risico van Bitcoin. Bovendien zette hij potentiële prijsdoelen voor de cryptocurrency in de komende maanden uiteen.

McGlone suggereerde dat het doorbreken van het steunniveau van $25.250 voor Bitcoin mogelijk een diepere neerwaartse trend kan activeren. Dit zou de prijs mogelijk kunnen verlagen naar $24.170 of lager.

McGlone wees tot slot ook op het potentiële opwaartse potentieel van een blijvende doorbraak boven het weerstandsniveau van $31.000. Een dergelijke doorbraak zou de weg kunnen effenen voor een optimistische trend, mogelijk de waarde opdrijvend naar nieuwe all-time highs boven $35.000 gedurende het jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!