Ripple-aandelen of XRP kopen? Experts geven antwoord

Panos Mekras, oprichter en CEO van DigitalGen, deelde zijn perspectief over de keuze tussen Ripple-aandelen en XRP in een bericht op X (voorheen Twitter). Mekras deelde zijn mening, volgens hem kunnen degenen die geloven in Ripple en zijn bedrijfsmodel kiezen voor zijn aandelen. Degenen die meer vertrouwen hebben in XRP/XRPL moeten voor XRP gaan. Hij wees erop dat XRP een universeel digitaal bezit is met meerdere toepassingen, en XRPL is technologie die iedereen kan gebruiken en op kan bouwen.

Volgens Mekras zou XRP hogere rendementen kunnen opleveren dit, omdat XRPL plaats biedt aan duizenden bedrijven en miljoenen gebruikers en Ripple slechts één bedrijf is.

Hoewel David Schwartz, Chief Technology Officer (CTO) van Ripple, heeft bevestigd dat een beursgang (IPO) van Ripple binnenkort zal plaatsvinden, is Ripple nog steeds een privébedrijf en kan niet iedereen Ripple-aandelen kopen. Een gebruiker vroeg om begeleiding over hoe Ripple-aandelen te kopen, en Mekras antwoordde met links.

Het kopen van Ripple-aandelen is echter niet zo eenvoudig. Omdat Ripple geen openbaar bedrijf is, kunnen alleen geavanceerde/geaccrediteerde investeerders Ripple-aandelen kopen. Dit was de klacht van een andere gebruiker die het volgende antwoordde:

“Ik zou absoluut de aandelen kopen als ik een geaccrediteerde investeerder was, want je weet dat Ripple Ripple zal laten winnen.”

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een lijst van criteria die gebruikers moeten halen om geaccrediteerde investeerders te worden. Dit omvat financiële en professionele criteria die de gewone burger moeilijk zou kunnen halen.

Een gebruiker vroeg waarom ze niet beide konden kopen, en Mekras antwoordde dat beide kopen ook een goede optie is. Hij benadrukte echter dat de vraag was waar mensen meer van hun geld zouden investeren en merkte op dat de meeste XRP-houders meer geloven in Ripple dan in XRP.

Volgens Mekras zullen mensen die vertrouwen op het bedrijfsmodel van Ripple om de prijs van XRP te verhogen, beter af zijn met investeren in Ripple-aandelen. Een andere crypto-expert heeft onlangs uitgelegd waarom gebruikers niet alleen op Ripple moeten rekenen om de prijs van XRP te verhogen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!