Merten: Bitcoin zal enige tijd in een bearish cyclus blijven

Een breed gevolgde crypto-analist heeft gewaarschuwd dat Bitcoin (BTC) nog enige tijd in een bearish cyclus zal blijven. In een nieuwe strategische sessie vertelde DataDash-host Nicholas Merten aan zijn 512.000 YouTube-abonnees dat krimpende marktliquiditeit als gevolg van het havikachtige beleid van de Federal Reserve waarschijnlijk Bitcoin in een bearishtrend zal houden, ondanks bullish crypto-verhalen. Hij zei hierover het onderstaande:

“En hoe gaat Bitcoin nieuwe all-time highs bereiken? Ik weet dat sommige mensen zeggen dat het ETF (exchange-traded fund) zal zijn, of ze zullen de-dollarization zeggen, BRICS, of ze zullen de Bitcoin bank run zeggen – al die verhalen zijn in het water gevallen…

Wij zijn een van de weinige kanalen die dat punt hebben gepredikt, dat we er nog niet klaar voor zijn. En dat betekent niet dat de dingen vandaag absoluut zullen instorten. Het betekent niet dat de prijs van Bitcoin zal afnemen tot $15.714. Dat is niet wat we bedoelen.

Wanneer we zeggen dat de dingen zullen instorten, wanneer we zeggen dat de dingen zullen beginnen te corrigeren en dat we een voortzetting zullen hebben van bearish marktactiviteit wat betreft de prijsactie, betekent dat dat we een lange, gestage neerwaartse trend ingaan, waar de verwachtingen van mensen die eerder optimistisch waren, de lucht in zullen worden geblazen.

En helaas zullen veel mensen geliquideerd worden. Ze zullen dat kapitaal verliezen en veel van dat overtollige geld in het systeem dat nog steeds inflatie veroorzaakt, zal worden weggespoeld en uit handen van gewone mensen worden genomen. We gaan een moeilijke periode tegemoet. Zo is het gewoon, jongens. De Fed heeft een taak te vervullen.”

Merten gelooft daarnaast dat aandelen, samen met Bitcoin en altcoins, allemaal op weg zijn naar een marktcorrectie als gevolg van uitdagende macro-economische omstandigheden:

“We moeten wat tijd besteden om te praten over de stilte voor de storm. Ik geloof dat we op het punt staan van een grote beweging, niet alleen in Bitcoin en altcoins, maar in de bredere activamarkten als geheel. Er komt eindelijk veel macro-onzekerheid bovendrijven… die potentieel veel pijn in de economie kan veroorzaken.”

BTC wordt verhandeld voor $27.179 op het moment van schrijven, een daling van 0,5% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!