Bitcoin prijs naar $37.000 tegen het eind van het jaar?

Er zijn meerdere redenen waarom de prijs van Bitcoin (BTC) tegen het einde van het jaar $37.000 zou kunnen bereiken. Ten eerste heeft het laatste kwartaal van het jaar historisch gezien, laten zien dat Bitcoin hierin presteert, met een gemiddeld rendement van meer dan 35% in de afgelopen negen jaar. Deze consistente trend kan beleggers vertrouwen geven in een mogelijke stijging. De crypto-dienstverlener Matrixport meldde dit woendag in een rapport.

“Als de geschiedenis een leidraad is, zou Bitcoin tegen het einde van het jaar $37.000 kunnen bereiken,” schreef Markus Thielen, hoofdonderzoek.

Daarnaast is oktober traditioneel een sterke maand voor Bitcoin, met positieve rendementen in zeven van de laatste negen jaar en een gemiddelde stijging van 20%. Deze maand zou dus als katalysator kunnen dienen voor verdere prijsstijgingen.

Technische analyse van Matrixport toont aan dat Bitcoin onlangs een nieuw breakout-signaal heeft gegeven. De laatste tien keer dat dit model werd geactiveerd, steeg de prijs gemiddeld meer dan 9% in een korte periode.

Een andere mogelijke katalysator in oktober is de tweede deadline voor de aanvragen voor Bitcoin spot exchange-traded-funds (ETF’s), wanneer de Securities and Exchange Commission (SEC) haar beslissing om deze ETF’s goed te keuren of uit te stellen moet aankondigen, voegde het rapport toe. In augustus kondigde de toezichthouder aan dat zij haar beslissing over het goedkeuren van alle aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s zou uitstellen tot oktober.

Kortom, hoewel de cryptomarkt altijd volatiel is, zijn er meerdere factoren die kunnen bijdragen aan een mogelijke prijsstijging van Bitcoin naar $37.000 tegen het einde van het jaar.

Bitcoin handelde rond de $27.100 op het moment van publicatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!