Investeerders tonen enorme interesse in Ethereum

Een recent gepubliceerd bericht op social media-platform X, geplaatst door on-chain data leverancier Glassnode, laat zien dat de open interest (OI) voor ETH-futures een maandelijks hoogtepunt heeft bereikt van $125.397.615,99 op een van de toonaangevende crypto-beurzen, Bitfinex.

De “open interest” verwijst naar het aantal futures-contracten/opties dat wordt aangehouden door investeerders in inactieve posities, dus een stijgende waarde geeft aan dat hun interesse groeit en er extra geld in de markt stroomt, in dit geval Ethereum. Een hoge open interest duidt ook op een hoge marktactiviteit, aangezien handelaren voortdurend nieuwe posities openen.

Hoogstwaarschijnlijk duidt een hoge open interest op een bullish trend, maar soms kan het ook een aankomende verandering in trends van bullish naar bearish aanduiden, als de IO-metric te hoog wordt.

Afgezien daarvan heeft Glassnode ook een toename van nieuwe ETH-investeerders geregistreerd. Volgens een andere X-post die eerder vandaag is gepubliceerd, is het totale aantal ETH non-zero wallets gestegen tot een all-time hoogte van 106.018.155.

Tot slot plaatste het bedrijf ook een minder bullish signaal omtrent de nummer twee cryptocurrency van dit moment, waarbij het duidelijk maakte dat het aantal stortingen naar beurzen een hoogtepunt in negen maanden bereikt had van 6.698.673.

In de afgelopen week heeft de Ethereum koers een stijging van meer dan 7% laten zien, waarbij deze steeg van $1.538 naar het niveau van $1.650. Momenteel wordt de grootste altcoin verhandeld voor een prijs van $1.634.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!