Glassnode: Onverwachte Bitcoin-rally is aanstaande

Bitcoin (BTC) lijkt zichzelf voor te bereiden op een grote stijging, zelfs te midden van inflatiecijfers die vorige week hoger waren dan verwacht, aldus de oprichters van Glassnode.

Volgens de oprichters van Glassnode, Jan Happel en Yann Allemann, heeft Bitcoin het niveau van $26.000 als steun herwonnen en lijkt het risicosignaal van BTC een duikvlucht te hebben genomen.

Het risicosignaal van BTC is een metriek van Glassnode die het risiconiveau meet van een grote prijsdaling voor Bitcoin. Volgens de oprichters van Glassnode:

“De stijging van de Amerikaanse Consumentenprijsindex (CPI) met 0,6% zou verwacht worden om de BTC-prijs te beroeren, en dat heeft het gedaan. Met steun boven $26.000 in zicht, kijkt BTC nu uit naar een doorbraak boven $27.000, mogelijk uit een meerweekse range. De duikvlucht van het risicosignaal naar de 60s duidt op deze verandering in houding. Er kan druk zijn om winst te nemen rond $27.400 en $28.200, maar deze stijging lijkt voorbestemd als een stap voordat de psychologische barrière van $30.000 wordt aangepakt.”

Bron: Negentropic/X

Vorige week onthulde het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics dat de CPI steeg van 0,2% in juli naar 0,6% in augustus, en de publicatie van de gegevens viel samen met een stijging van crypto en aandelen.

De oprichters van Glassnode, die pseudoniem bekendstaan als Negentropic op het socialemediaplatform X, lijken een langere termijn rally voor Bitcoin naar veel hogere prijzen te voorspellen.

De analisten delen een grafiek waaruit blijkt dat BTC is gestegen van een groot oplopend kanaal en op weg is om te stijgen naar het bovenste einde van het kanaal, nabij $150.000, waar “hebzucht, euforie en FOMO (Fear of Missing Out)” zouden kunnen optreden.

Bron: Negentropic/X

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $26.538.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!