Sony gaat een nieuwe blockchain bouwen in Joint Venture

De dochteronderneming van technologiebedrijf Sony, Sony Network Communications, heeft maandagavond aangekondigd dat er een nieuw blockchain-platform is ontwikkeld in een joint venture met crypto tech bedrijf, Startale Labs. De in Singapore gevestigde onderneming zal bekend staan als Sony Network Communications Labs Pte. Ltd.

Deze samenwerking heeft tot doel een blockchain te ontwikkelen voor het wereldwijde Web3-ecosysteem. Beide entiteiten brengen een schat aan kennis, vaardigheden en een uitgebreid netwerk van partners met zich mee. Deze samenwerking belooft de adoptie van blockchaintechnologie en Web3 te versnellen.

Jun Watanabe, president van Sony Network Communications, toonde zijn enthousiasme over deze samenwerking. Hij prees Startale Labs voor hun diepgaande begrip van Web3-technologie. Hij verklaarde:

“We zijn verheugd om de oprichting van deze joint venture met Startale Labs aan te kondigen, een bedrijf dat bekend staat om zijn geavanceerde Web3-technologie en expertise”.

Aan de andere kant richt Startale, zich op de Web3-infrastructuur. De visie van het bedrijf draait om het creëren van geavanceerde producten. Deze producten hebben tot doel het bredere gebruik van Web3-technologie te verbeteren. Hun expertise strekt zich uit tot op blockchain gebaseerde toepassingen, DeFi-oplossingen en platforms die de kracht van Web3 benutten voor bedrijven en consumenten.

De dochteronderneming zal haar ervaring op het gebied van loT, AI en oplossingsdiensten combineren met de focus van Startale op de blockchain industrie. En volgens de aankondiging heeft de gezamelijke onderneming in Singapore 1 miljoen SGD aan kapitaal, wat ongeveer staat aan $733.000. Sony bezit 90% van de onderneming, terwijl Startale 10% behoudt.

Afgelopen juni heeft Star Labs seedfinanciering gekregen van Sony. De financiële steun van Sony zal het bedrijf in staat stellen om zijn personeelsbestand te verdubbelen van 15 naar 30, waardoor de bijdragen aan Astar Network en Polkadot worden versterkt en nieuwe Ethereum-projecten worden gestart.

Het is vermeldenswaard dat Sota Watanabe, CEO van Star Labs, onlangs de toewijding van de Verenigde Staten aan voortgaande digitale technologische vooruitgang in twijfel heeft getrokken. Volgens Watanabe zijn Aziatische landen zoals China, Singapore, Japan en Korea meer bereid om regelgeving te creëren ter ondersteuning van Sony en Startale.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!