Burniske voorspelt kerst-rally voor nieuwe Fed-verhogingen

Een vooraanstaande crypto venture capitalist gelooft dat de markt voor digitale activa waarschijnlijk zal opleven rond de kerstperiode na een moeilijke start van september. Chris Burniske, de oprichter van Placeholder Capital, vertelde zijn 263.400 volgers op het sociale mediaplatform X dat zijn recente voorspelling van een mogelijke “verrassende opwaartse doorbraak” in crypto op korte termijn niet langer geldig is.

Hij voorspelt nu een crypto Santa Claus-rally, wat een financiële term is die wordt gebruikt om een kalendereffect op traditionele aandelen te beschrijven die historisch gezien zijn gestegen op de laatste vijf handelsdagen van het jaar in december en de eerste twee handelsdagen van het nieuwe jaar. Hij zei het onderstaande:

“De ‘verrassende opwaartse beweging’ is vervaagd, het lijkt waarschijnlijk dat we een ‘September terugslag’ krijgen, een Santa Claus-rally, de eerste renteverlaging in de eerste helft van 2024 voorafgaand aan de verkiezingen, en hoewel risicoactiva verlichting zullen vinden door een verandering in rente- en liquiditeitsomstandigheden, zou crypto aanzienlijk profiteren van grote verkiezingswinsten.”

Volgens de crypto-investeerder zal de markt voor digitale activa prijsvolatiliteit ervaren, maar uiteindelijk een bullish cyclus ingaan. Hij voegde hieraan toe:

“Geduld. Hoewel de markten grillig zijn, met veel variabelen buiten de controle van crypto, groeit en ontwikkelt blockchain zich gestaag.”

Burniske zei ook dat een crypto bull-cyclus een toename van de wereldwijde marktliquiditeit zal vereisen nadat deze is afgenomen, wat waarschijnlijk de oorzaak was van de correctie in de digitale activaruimte:

“Kleinere verhalen duiken altijd op om markten te verklaren, maar verlies de grotere, kernwaarden niet uit het oog.”

De leidinggevende van Placeholder zei ook eerder dat particuliere investeerders waarschijnlijk meer zullen gaan investeren in de ruimte zodra de crypto-markten weer tekenen van kracht beginnen te vertonen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!