September kan een “maand van vernietiging” worden voor Bitcoin, aldus analist

De maand september is al ruim een week onderweg en het valt op dat Bitcoin (BTC) nog steeds verstrikt is in consolidatie, met de koningsmunt die worstelt om een rally op gang te brengen. In lijn hiermee schilderen marktanalisten een somber beeld van de vooruitzichten van Bitcoin in september, geput uit historische patronen.

Opmerkelijk is dat de Nederlandse cryptocurrency-analist Michaël van de Poppe, in een bericht op X (voorheen Twitter) op 7 september, opmerkte dat de Bitcoin koers mogelijk een turbulente maand voor de boeg heeft, die hij karakteriseerde als de “maand van vernietiging”.

Zijn voorspelling komt op een moment dat de nummer één cryptocurrency van dit moment worstelt om een waardering boven de $25.000 vast te houden. Hij zei hierover het volgende:

“Bitcoin houdt momenteel vast aan een belangrijk ondersteuningsniveau. Het bevindt zich rond de $25.500-barrière. Ondertussen staan ​​we voor een maand van vernietiging. September. […] Bitcoin staat voor een cruciaal ondersteuningsniveau dat het zou moeten vasthouden, aangezien het momenteel rust op de 200-Week MA.”

Bitcoin september vooruitzichten

Door dieper in te gaan op de historische en cyclische aspecten van de cryptocurrency-markten, benadrukte Poppe enkele mogelijke trends die zich zouden kunnen voordoen.

De analist merkte op dat in pre-halveringsjaren augustus en september vaak turbulent zijn voor Bitcoin. Dit patroon is in de loop der jaren consistent geweest, wat wijst op een cyclische aard van de prestaties van Bitcoin.

Hij merkte daarnaast op dat in augustus 2015 Bitcoin een aanzienlijke correctie onderging, en daalde richting de 200-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA). Het is echter opmerkelijk dat Bitcoin nooit onder dit niveau sloot gedurende die periode, wat wijst op veerkracht in de cryptocurrency.

Op dezelfde manier werd Bitcoin in 2019 opnieuw geconfronteerd met uitdagingen in augustus, met een aanzienlijke correctie. Dit werd gevolgd door een kleinere daling in november van datzelfde jaar. Dit patroon toont het potentieel voor langere perioden van volatiliteit op de cryptocurrency-markt aan.

Opmerkelijk maakte Van de Poppe een opvallende vergelijking tussen de huidige markt en de cyclus in 2015. Hij merkte op dat, gezien de instroom van nieuwe deelnemers, met name institutionele beleggers, in de cryptocurrency-markten, er correlaties kunnen zijn met de cyclus van 2015.

Hoewel technische analyse gericht op de prijsactie in 2019 geen duidelijke zaak biedt voor de toekomst van Bitcoin, suggereren de parallellen getrokken met de cyclus van 2015 dat investeerders voorzichtig moeten zijn. De toenemende betrokkenheid van institutionele spelers in de cryptocurrency-ruimte voegt een extra laag complexiteit toe aan het voorspellen van de prijsbewegingen van Bitcoin.

Dit is benadrukt door de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF), waarvan wordt verwacht dat het de betrokkenheid van institutionele partijen in de cryptocurrency-sector zal stimuleren.

Verwachte prijsdaling van Bitcoin

Tegelijkertijd gaf senior technisch analist bij Kitco News, Jim Wyckoff, aan dat ondanks inspanningen van de bulls om de Bitcoin prijs te stabiliseren, de bears nog steeds de overhand hebben. Hij benadrukte dat Bitcoin tevens kwetsbaar blijft voor een langdurige prijsdaling. Hij gaf het volgende aan:

“De Bitcoin-futuresprijzen voor september zijn opnieuw licht gedaald in de vroege handel op vrijdag in de VS. Niet veel nieuws later deze week. De stieren werken eraan om de prijzen te stabiliseren, maar de beren hebben nog steeds het algehele korte-termijn technische voordeel. Een prijsdalingstrendlijn blijft op de dagelijkse grafiek om meer zijwaartse tot lagere prijsactie in de nabije toekomst te suggereren.”

Momenteel handelt Bitcoin op $25.873, waarbij het moeite heeft om een prijs boven de $26.000 te handhaven. In de bredere context, terwijl Bitcoin in september opnieuw een test ondergaat van zijn veerkracht, blijft de primaire focus gericht op het monitoren van het ondersteuningsniveau van $25.500.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!