Bitcoin zal in 2025 een all-time high bereiken, aldus analist

Bitcoin (BTC) staat op het punt holders te testen met een “midcycle-luwte” voordat het in het laatste kwartaal van 2024 aan een bull-markt begint, aldus een nieuw BTC-prijsmodel. Volgens de maker, de populaire analist CryptoCon, voorspelt de “Cyclustheorie van 28 november” dat de Bitcoin koers in 2025 een nieuwe recordhoogte zal bereiken.

Te midden van debatten over de aard van de huidige vierjarige prijscyclus van Bitcoin, gelooft CryptoCon dat alles misschien eenvoudiger is dan velen zich voorstellen als het gaat om het gedrag van BTC/USD op een bepaald moment. Bij het onthullen van de grafiek van 28 november op X (voorheen Twitter), markeerde hij de datum als een sleutelpunt in het jaar, samen met een periode van drie weken aan weerszijden. Hij legde uit:

“Door 4-jarige tijdscycli tegen mijn theorie te gebruiken, vertoont dit de exacte gedragingen van Bitcoin in de tijd sinds zijn ontstaan. De cycli zijn gecentreerd rond de datum van de eerste halvering op 28 november.”

“De prijsbeweging van Bitcoin begon op het eerste dieptepunt op 8 oktober 2010. Dit is waar de cycluscurves hun piek bereiken, elke 4 jaar. Tops en bodems komen +/- 21 dagen na 28 november op hun respectieve tijden op de curve. Tops tijdens de opwaartse beweging, bodems op het hoogtepunt.”

De grafiek beschrijft 28 november als de datum waarop Bitcoin elke vier jaar een “bull-marktstart” ziet. De laatste was in 2020, toen BTC/USD voorbij zijn vorige recordhoogte brak om een jaar later zijn huidige record van $69.000 te bereiken. Het volgende interessante punt is dus november 2024. Tot die tijd zal de prijsbeweging van BTC zich bevinden in een “midcycle-luwte.” Hij vervolgde:

“Na het bereiken van het dieptepunt maakt Bitcoin een vroege eerste cyclusbeweging (oranje) en gaat het de midcycle-luwte in.”

“Dit is het langste deel van de cyclus, waar Bitcoin tijd doorbrengt rond de mediane prijs (de helft van de vorige recordhoogte), totdat de curve een dieptepunt bereikt.”

Hij voegde eraan toe dat Bitcoin “bijna zeker” zijn vroege top had bereikt, verwijzend naar de lokale hoogtepunten van $31.800 van juli van dit jaar. De meningen verschillen over waar de prijsbeweging van BTC naartoe zal gaan bij de blocksubsidie-halvering van 2024.

Sommigen beweren dat bescheiden winsten alles zijn wat hodlers zullen zien voor het evenement, gepland voor april volgend jaar.

Filbfilb, mede-oprichter van het handelssysteem Decentrader, gaf aan aan dat het doel voor Bitcoin $35.000 is voor het einde van het jaar en $46.000 voor de halvering. In zijn laatste nieuwsbrief die op 5 september werd gepubliceerd, vat CryptoCon het gedrag van de BTC-prijs in 2023 samen als een “bull-markt nep-uitbraak.” Hij schreef:

“Dit doet het lijken alsof de bull-markt is begonnen met het activeren van veel signalen, maar dan op een gegeven moment stopt de prijs met stijgen.”

“Dit is het meest overtuigende voorbeeld dat we tot nu toe hebben gezien. Persoonlijk denk ik dat er nog wat tijd is voor dat en ik wacht geduldig op de voltooiing ervan.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!