Ethereum wordt momenteel verhandeld tegen een korting, aldus vermogensbeheerder

De op cryptocurrency-gerichte dochteronderneming van de grote investeringsgigant Fidelity Investments, Fidelity Digital Assets, geeft in een nieuw rapport aan dat Ethereum (ETH) momenteel tegen een korting wordt verhandeld.

In een nieuw rapport getiteld “Ethereum Investment Thesis” stelt de financiële dienstverlener dat bij de huidige Ethereum-voorraad van ongeveer 120 miljoen en geannualiseerde netwerkvergoedingen van meer dan $6,8 miljard, de gemodelleerde prijs van ETH, wanneer een disconteringscashflowmodel wordt toegepast, ongeveer $2.090 is – ongeveer 28% boven de huidige prijs.

De vermogensbeheerder geeft verder aan dat de waarde van Ethereum gecorreleerd is met de netwerkactiviteit en bij uitbreiding de gegenereerde vergoedingen, een cijfer dat Fidelity verwacht dat in de komende zeven jaar met dubbele cijfers zal groeien en in 2030 meer dan $20 miljard zal bereiken. Het geeft het volgende hierover aan:

“De waarde die aan Ether wordt toegekend, kan gemakkelijker worden gemodelleerd na de verschuiving van het netwerk naar proof-of-stake. De vraag naar blokruimte kan worden gemeten aan de hand van transactiekosten. Deze kosten worden ofwel verbrand of doorgegeven aan validators, wat waarde oplevert voor de houders van Ether.

Als gevolg daarvan zouden vergoedingen en de waarde van Ether op de lange termijn inherent aan elkaar moeten zijn gerelateerd. Een groter aantal Ethereum-gebruikstoepassingen creëert een grotere vraag naar blokruimte, wat leidt tot hogere vergoedingen en grotere waarde en bruikbaarheid in de vorm van beloningen voor validators.”

Over de risico’s die de op Ethereum-netwerk gegenereerde vergoedingen zouden kunnen belemmeren, zegt Fidelity Digital Assets:

“De relatie tussen Ether en de waarde die het biedt aan netwerkgebruikers kan verzwakken als schaalvergrotingstechnologie de vergoedingen vermindert, tenzij volumes toenemen en deze margedruk compenseren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!