Bitcoin loopt het risico om richting $10.000 te dalen, aldus Bloomberg-strateeg

Volgens senior commodity strateeg Mike McGlone van Bloomberg Intelligence zou Bitcoin (BTC) mogelijk verdere neerwaartse druk kunnen ondervinden naarmate de rentetarieven wereldwijd stijgen.

In zijn verklaring van vandaag evalueerde McGlone de prestaties van Bitcoin in het derde kwartaal van 2023 en zijn toekomstperspectieven. Hij merkte op dat sommige aanhoudende momentumindicatoren van Bitcoin zijn omgekeerd, wat de crypto zou kunnen dwingen om zijn kracht te bewijzen.

Hij wees er ook op dat Bitcoin zijn steilste daling ten opzichte van zijn 100-weeks voortschrijdend gemiddelde heeft bereikt sinds het kon worden berekend, en dat dit niveau in juli werd benaderd.

McGlone voegde eraan toe dat het boven de 100-weeks gemiddelde van $30.000 blijven een teken van herstelkracht zou tonen. Anders lijkt het waarschijnlijker dat Bitcoin zijn omkering naar $10.000 zal voortzetten, wat tussen 2017 en 2020 als een belangrijk aandachtspunt fungeerde, tot de grootste liquiditeitsinjectie in de geschiedenis.

De analist beoordeelde dat het natuurlijk is voor BTC, dat opkwam in een ongekend tijdperk van nul- en negatieve rentetarieven, om enigszins op te veren wanneer de rentetarieven stijgen. Hij zei hierover het volgende:

“Bitcoin, dat in het derde kwartaal tot 6 september bijna 15% daalde, ondanks goedkeuring van Amerikaanse spot ETF’s en een opgewekte aandelenmarkt, kan ons misschien iets vertellen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!