XRP ziet stijging in on-chain volume, volgens gegevens van Santiment

Santiment, een blockchain-analysebedrijf, heeft verklaard dat XRP een aanzienlijke stijging in on-chain volume heeft gezien, aangezien de ontwikkelingsactiviteiten rond Ripple’s native cryptocurrency blijven groeien. Daarnaast gaat het bedrijf ook dieper in op Bitcoin en de huidige angst die er in de markt heerst.

Opmerkelijke toename in Ripple statistieken

Volgens het marktanalyseplatform begon XRP, de token geassocieerd met het betalingsplatform van Ripple Labs, september met het hoogste on-chain volume sinds 1 februari, samen met een aanzienlijke toename in ontwikkelingsactiviteiten. Het analysebedrijf verklaarde het volgende:

“XRP maakt een aanzienlijke groei door aan het begin van de maand. Naast het bereiken van all-time hoogtepunten van 4,8 miljard XRP in on-chain transactievolume en 2,03 miljard XRP in omloop, vertoont het op vier na grootste activum op de cryptomarkt ook een aanzienlijke toename in ontwikkelingsactiviteiten.”

Na een langdurige juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), dat in juli werd beoordeeld in het voordeel van Ripple Labs, wordt XRP momenteel verhandeld op $0,496, wat een stijging van 1,09% vertegenwoordigt op het moment van schrijven.

Huidige status van Bitcoin ETF’s

Het analysebedrijf merkte ook op dat FUD blijft bestaan, zelfs nadat de toezichthouder de rechtszaak tegen Grayscale heeft verloren, waardoor een mogelijke Bitcoin spot ETF dichterbij is gekomen. Het bedrijf verklaarde het volgende:

“BTC begon september met een daling tot $25.400, het laagste prijsniveau sinds 16 juni. Beleggers maken zich steeds meer zorgen dat zelfs na de overwinning van Grayscale, de SEC mogelijk niet bereid is om een Bitcoin spot ETF goed te keuren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!