Analist: Bitcoin gaat naar $23.000 in september

Een nauwlettend gevolgde cryptostrateeg blijft bij zijn voorspelling dat Bitcoin (BTC) deze maand waarschijnlijk een diepe correctie zal ondergaan.

In een nieuwe strategische sessie vertelt analist Benjamin Cowen aan zijn 786.000 YouTube-abonnees dat Bitcoin waarschijnlijk negatieve rendementen zal laten zien in september:

“September blijkt gewoonlijk geen geweldige maand te zijn voor crypto. Bitcoin – je kunt zien dat het gemiddeld negatief is in september, met een groot verschil, veel slechter dan enige andere maand.”

Volgens Cowen zou Bitcoin deze maand meer dan 10% kunnen dalen vanaf het huidige niveau:

“Gezien de seizoensgebondenheid van Bitcoin, en gezien het momentum, en het feit dat we zojuist een maandelijkse afsluiting onder [$27.000] hebben gehad, zou het op zijn minst redelijk zijn om aan te nemen dat er een goede kans is dat Bitcoin $23.000 gaat testen.

Waarschijnlijk, denk ik, is er een goede kans dat dit in september zal gebeuren.”

Bron: Benjamin Cowen/YouTube

Eind vorige maand waarschuwde Cowen al dat Bitcoin in september zou kunnen dalen naar $23.000 op basis van historische precedenten.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $25.789.

Cowen schetst ook een scenario waarin de altcoin-markten in het algemeen nieuw leven kunnen worden ingeblazen. Volgens de analist kunnen een samenloop van macro-wind meegevers de altcoin-markten volgend jaar een impuls geven:

“De volatiliteit neemt normaal gesproken weer toe in het halveringsjaar omdat het een verkiezingsjaar is. En onthoud dat verkiezingsjaren veel meer onzekerheid met zich meebrengen.

Bovendien bevinden we ons in een cyclus van renteverhogingen die we nog nooit eerder zo agressief hebben gezien. En op dit tempo zullen we waarschijnlijk tegen het einde van dit jaar, begin volgend jaar merkbare effecten op de arbeidsmarkt zien van al deze renteverhogingen.

Dus als de arbeidsmarkt tekenen van zwakte begint te vertonen op het moment dat de inflatie afneemt, omdat we misschien een recessie ingaan, en we ook een verkiezingsjaar hebben waarin de zittende regering er alles aan zal willen doen om aan de macht te blijven, is er waarschijnlijk politieke druk om terug te keren naar een soepeler monetair beleid. Zodat we niet eindeloos blijven verhogen en alle bedrijven failliet zien gaan.

Dus op een gegeven moment in het verkiezingsjaar, net zoals we in 2020 zagen, zullen we waarschijnlijk kwantitatieve versoepeling in enige vorm zien terugkeren. Dat is mijn gok. En wanneer dat gebeurt, is dat normaal gesproken wanneer je verwacht dat de altcoin-markt weer goed gaat presteren.”

In conclusie, crypto-analist Benjamin Cowen waarschuwt voor een mogelijke diepe correctie van Bitcoin in september, gebaseerd op historische patronen en seizoensgebonden trends. Hij voorspelt een potentieel verlies van meer dan 10% voor Bitcoin, met een mogelijke test van het niveau van $23.000.

Cowen benadrukt ook dat er macro-economische factoren in het spel kunnen zijn die de altcoin-markten volgend jaar kunnen stimuleren. Hij wijst op de verwachte toename van volatiliteit in verkiezingsjaren, de agressieve renteverhogingscyclus en mogelijke tekenen van economische zwakte. Als reactie op deze factoren speculeert Cowen dat er politieke druk kan ontstaan om terug te keren naar een soepeler monetair beleid, wat gunstig kan zijn voor de altcoin-markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!