Bitcoin ETF zal zeer waarschijnlijk nog in 2023 gelanceerd worden

Analisten van Bloomberg hebben aangegeven dat het zeer waarschijnlijk is dat er tegen het einde van het jaar een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) zal worden gelanceerd, en vrijwel zeker tegen het einde van 2024.

Volgens ETF-experts van Bloomberg, James Seyffart en Eric Balchunas, is er een kans van 75% dat er tegen het einde van 2023 een spotmarkt BTC ETF zal worden gelanceerd en een kans van 95% dat dit tegen het einde van volgend jaar zal gebeuren.

Balchunas gaf namelijk aan dat de kansen zijn verhoogd nadat digitale vermogensbeheerder Grayscale een rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had gewonnen. In de rechtszaak, die deze week werd afgerond, oordeelde een federale rechtbank unaniem dat de SEC haar afwijzing van de aanvraag van Grayscale om een BTC ETF te lanceren opnieuw moet overwegen om willekeur en grilligheid te vermijden.Balchunas zei het volgende:

“James Seyffart en ik verhogen onze kansen tot 75% dat spot Bitcoin ETF’s dit jaar zullen worden gelanceerd (95% tegen het einde van ’24). Hoewel we de overwinning van Grayscale al hadden meegewogen in onze vorige kansberekening van 65%, was de eensgezindheid en beslissendheid van de uitspraak boven verwachting en laat de SEC weinig speelruimte over.”

Volgens Seyffart is de creatie van een spotmarkt ETF gebaseerd op de top crypto asset qua marktwaarde tegen 2024 in feite een “done deal”.

“Veel mensen vroegen het gisteren. Eric [Balchunas] en ik hebben onze kansen verhoogd tot 75% voor de lancering van een spot Bitcoin ETF in 2023 en we denken dat het bijna zeker is dat er een gelanceerd zal worden tegen het einde van 2024.”

Grayscale spande oorspronkelijk in juni 2022 een rechtszaak aan tegen de SEC en beweerde dat de afwijzing van hun aanvraag om een BTC ETF te lanceren discriminerend was. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $27.166, wat een daling van 1,1% betekent gedurende de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!