Bitcoin switcht bullish, aldus Matrixport analist

Op 15 augustus daalde de Bitcoin (BTC) met meer dan 10%, waarbij het voormalige weerstandsniveau dat nu als steunniveau fungeert op $25.000 werd getest. Sindsdien worden prijzen verhandeld rond $26.000, waarbij veel handelaren verwachten dat de verliezen de komende weken zullen aanhouden. Markus Thielen, hoofd van onderzoek en strategie bij Matrixport, suggereert echter het tegenovergestelde. Hij gaf het onderstaande aan:

“Middels strakke stop loss-orders zouden we long gaan in Bitcoin, in afwachting van lagere schattingrendementen en een opleving in Amerikaanse technologieaandelen. We verwachtten een correctie van 10% tegen het einde van de zomer, wat we hebben gekregen, en met de juiste benadering van risicobeheer kunnen handelaren proberen om opnieuw long te gaan.”

Volgens Thielen zouden handelaren de prijs van Bitcoin nauwlettend in de gaten moeten houden voor een mogelijke daling onder $25.800, omdat dit de stop loss voor de longpositie zou activeren. Op het moment van schrijven werd Bitcoin verhandeld voor $26.000, een daling van ongeveer 11% deze maand. Een stop loss is een koop- of verkooporder die vooraf wordt geplaatst om verliezen te beperken die voortvloeien uit prijsbewegingen tegen de handel.

Het rendement op de Amerikaanse 10-jaars schatkistobligatie is in de afgelopen zeven dagen met 18 basispunten gedaald naar 4,18%, wat een adempauze biedt voor risicovolle activa, waaronder cryptocurrencies.

Dit komt doordat beleggers rendement zoeken in hoogrisico-alternatieven zoals technologieaandelen en cryptocurrencies wanneer de rendementen dalen. Daarentegen worden ze aangemoedigd om geld uit risicovolle investeringen en in vastrentende effecten te verplaatsen wanneer de rendementen stijgen. De rendementen zijn begin deze maand gestegen tot de hoogste niveaus sinds 2009.

Volgens Thielen zouden de rendementen kunnen blijven verzwakken naarmate het inflatiepercentage in de VS afneemt. Hij zei hierover het volgende:

“De macro-economische situatie in de VS blijft zeer gunstig voor risicovolle activa, zoals we in december 2022 hebben aangegeven. De inflatie zal blijven dalen en de Fed lijkt voorlopig stil te staan, dat is wat Fed-voorzitter Powell vorige week suggereerde, naar onze mening.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!