Glassnode: Ethereum wordt massaal geaccumuleerd

Ethereum (ETH) bevindt zich sinds de tweede week van juli in een bearmarkt-trend. De daling midden augustus heeft dit negatieve aspect verder vergroot, maar de bears vertonen nu tekenen van uitputting. Recente bevindingen duiden op een versnelling in accumulatie.

ETH heeft de afgelopen dagen zijwaartse prijsbewegingen laten zien, wat duidt op een pauze voor de bears. Volgens een van de nieuwste gegevens van Glassnode hopen retailadressen zich op tegen de huidige niveaus. De gegevens tonen aan dat Ethereum-adressen die ten minste 10 ETH vasthouden, het hoogste niveau hebben bereikt in de afgelopen 4 weken.

Deze observatie was een indicator dat ETH-handelaren enig vertrouwen in de markt kregen. Dit werd ook ondersteund door de observatie dat ETH werd overgemaakt van beurzen. Daarnaast bereikten ETH-beursbalansen een meerjarig dieptepunt.

De balans van ETH op beurzen werd voor het laatst zo laag waargenomen in 2016. Deze observatie was ook een positief teken voor het lange termijn bullish vooruitzicht, omdat het een langetermijntrend bevestigt.

De bulls van ETH zijn echter nog steeds niet dominant. Dit betekent dat de accumulatie op de huidige niveaus niet sterk genoeg is. De reden hiervoor zou kunnen zijn dat investeerders zich zorgen maken dat de daling kan aanhouden, vooral gezien de huidige dreiging van hoge rentetarieven.

Factoren die de inactiviteit van de bulls beïnvloeden

De vraagsituatie op de derivatenmarkt benadrukt de eerder genoemde zorg. Normaal gesproken trekt een aanzienlijke prijsdaling, zoals we onlangs hebben waargenomen, aanzienlijke vraag aan. Deze prijsdaling ging echter gepaard met zware liquidaties. De dreiging van verdere neerwaartse beweging en de daaropvolgende onzekerheid verminderden het openstaande renterisico van ETH-opties.

De geschatte hefboomverhouding van ETH bevindt zich momenteel op het laagste niveau in de afgelopen 4 weken. Dit benadrukt een lage interesse in de cryptocurrency op dit moment. Er lijken echter enkele gebruikelijke verdachten te zijn, zoals degenen die hun munten verkopen in de categorieën 1.000 en 10.000 ETH, die bijdragen aan verkoopdruk.

Hoewel er een reële dreiging van verdere neerwaartse beweging is, moeten handelaren rekening houden met de volgende FOMC-vergadering gepland voor de tweede helft van september. Dit betekent dat de bulls mogelijk een kans krijgen om een voordeel in de markt te behalen. Echter, samen met de huidige activiteit van grote spelers, moeten handelaren in de gaten houden wanneer deze grote spelers beginnen om te draaien, aangezien dit het begin van een bullish herstel aangeeft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!