Binance gaat PEPE- en ADA-paren verwijderen uit de liquidswap

De toonaangevende cryptocurrency exchange Binance, heeft aangekondigd dat een aantal geselecteerde liquiditeitspools van haar platform zullen worden verwijderd. Binance heeft aangekondigd dat ze de verwijdering door gaan voeren op 1 september 2023 en dit bijna 40 handelsparen beïnvloeden, waaronder PEPE- en ADA-paren.

Deze zijn de liquiditeitspools die zullen worden verwijderd:

ADA/BNB, ALICE/BTC, APE/BTC, AVA/USDT, AVAX/BNB, BTC/TUSD, CHZ/BNB, CHZ/BTC, CTSI/BNB, DOT/BUSD, ENJ/USDT, FIL/BNB, FRONT/BUSD, GALA/BNB, ICP/BNB, ID/BTC, KDA/USDT, LIT/USDT, MATIC/BNB, NEO/BNB, PAXG/USDT, PEPE/USDT, SANTOS/USDT, SUSHI/BNB, SUSHI/BTC, SXP/BNB, SXP/BTC, THETA/BNB, THETA/BTC, TKO/USDT, TLM/USDT, TRX/BNB, TRX/ETH, WBTC/ETH, XMR/ETH, XMR/USDT, XVS/BTC, XVS/USDT en ZEN/USDT.

Deze maatregel volgt een periodieke herziening die Binance in staat stelt om liquiditeit te concentreren voor haar gebruikers en zorgt voor een geoptimaliseerde handelservaring, prijs en slippage. Binance heeft gebruikers die posities hebben in de getroffen liquiditeitspools geïnformeerd dat zij hun gedeponeerde activa automatisch zullen ontvangen in hun spot-wallets om 04:00 (UTC) op de genoemde datum.

PEPE was prominent aanwezig op de lijst na een indrukwekkend niveau van adoptie bij de lancering te hebben laten zien. Het werd een van de meest winstgevende crypto-tokens in 2023 na de lancering in april 2023. PEPE stond genoteerd op de topbeurzen, waaronder Binance en BitMEX. De prijs van de meme coin schoot astronomisch omhoog en steeg met meer dan 2.200% in minder dan drie weken, volgens gegevens van TradingView. De prijs van PEPE is sindsdien gedaald, waarbij meer dan 80% van de opgebouwde winst verloren is gegaan.

Binance legde uit dat de verwijdering van de genoemde liquiditeitspools geen invloed heeft op de handel in de bijbehorende paren op Binance Spot, indien van toepassing. Gebruikers werden ook op de hoogte gesteld dat ze nog steeds kunnen handelen in andere beschikbare liquiditeitspools op Binance Liquid Swap. Echter, voorafgaand aan de verwijdering kunnen gebruikers geen liquiditeit toevoegen aan de getroffen liquiditeitspools vanaf 06:00 (UTC) op 28 september.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!