XRP daalt weer, dit zijn de nieuwe supportlevels

XRP heeft toegegeven aan de bearish druk en heeft een deel van de winsten die tijdens de intraday rally op 13 juli werden behaald, laten varen. Deze tussentijdse dalingen hebben voortdurend nieuwe ondersteuningsniveaus in het spel gebracht, waarbij potentiële instapmomenten worden blootgelegd.

Veteraan analist Michaël van de Poppe vestigde onlangs de aandacht op de neergang. De meest recente bekendmaking van de handelaar bouwt voort op eerdere analyses waarin hij wees op de aanhoudende daling en cruciale instapmomenten voor XRP identificeerde.

Te midden van de heersende bearishheid op de bredere markt heeft XRP een positie boven de $0,61 weten te behouden. Ondanks een daling van 3,12% in de afgelopen 24 uur, presteert XRP beter dan sommige activa die aanzienlijkere dalingen hebben opgemerkt.

Desalniettemin hadden analisten zoals Van de Poppe nooit verwacht dat deze veerkracht lang stand zou houden. Van de Poppe voorspelde verdere dalingen in de prijs van XRP vanaf zijn positie destijds.

Volgens hem is de recente retracement van XRP verergerd door investeerders die hun posities willen verlaten op de recente hoogtepunten. Hij merkte ook op dat het gebrek aan vertrouwen bij nieuwe investeerders heeft bijgedragen aan de dalingen.

Met verwijzing naar deze omstandigheden voorspelde Van de Poppe verdere dalingen naar het gebied van $0,60 en daaronder, waarbij instapmomenten werden geïdentificeerd tussen $0,5663 en $0,6033.

Zijn meest recente opmerking komt voort uit een analyse van deze instapmomenten. Opmerkelijk is dat XRP gisteren onder de psychologische steunniveaus van $0,63 en $0,60 dook en daalde naar een dieptepunt van $0,58. Dit bracht de eerder geïdentificeerde instapmomenten in het spel. Na deze daling veerde XRP weer op boven $0,60 en werd verhandeld tegen $0,6097.

Hoewel verschillende investeerders het instapmoment dat Van de Poppe had aangegeven betreuren, geloven andere marktwaarnemers dat verdere dalingen onvermijdelijk zijn. Prominente analist Tim onthulde onlangs een mogelijke daling naar $0,55, wat een aantrekkelijk instapmoment markeert.

Met verwijzing naar gegevens van een 2-daagse grafiek zei Tim dat hij geduldig zou wachten op het juiste moment om de markt te betreden. Hij benadrukte de noodzaak om niet blindelings langetermijntransacties uit te voeren en merkte op dat het gebied tussen $0,55 en $0,60 een groot aandachtspunt voor hem is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!