Bank of England gaat door met plannen voor stablecoins

De Bank of England (BoE) heeft maandag laten zien dat ze van plan zijn door te gaan met hun plannen voor een systeem voor stablecoins, zoals bleek uit een reactie op een raadpleging. In de raadpleging werd uiteengezet dat systematische stablecoins zowel door de Bank of England als de Financial Conduct Authority (FCA) zouden worden gesuperviseerd, wat door de respondenten werd verwelkomd.

Zowel de respondenten als de regering steunden ook de uitbreiding van het verantwoordelijkheidskader (dat evalueert of de aanpak van de toezichthouders toekomstbestendig is) naar systematische stablecoins. In het document stond het volgende:

“Wat betreft de opvattingen over de dominantie van FMI SAR (het regime) in gevallen van insolventie van toekomstige systeembetalingsentiteiten, werd dit wijdverbreid goed ontvangen.”

Het Verenigd Koninkrijk bracht vorig jaar een reeks raadplegingen uit waarin werd uiteengezet dat systematische stablecoins onder bestaande regelgeving zouden worden gebracht met een nieuw doel om klantengelden terug te geven, samen met het doel om ervoor te zorgen dat de activiteiten doorgaan, waar sommige respondenten zich zorgen over maakten. In het document werd verder toegevoegd:

“Sommigen merkten op dat het toevoegen van een nieuw doel om klantengelden terug te geven aan alle systeemrelevante betalingsentiteiten kan leiden tot situaties waarin dit prioriteit kreeg boven het zorgen voor continuïteit van de dienstverlening om acute stabiliteitsrisico’s te beperken.”

De regering zei dat zij zal blijven samenwerken met toezichthouders om haar aanpak te herzien. Het Verenigd Koninkrijk heeft onlangs de Financial Services and Markets Act 2023 tot wet verheven, waardoor de BoE bevoegdheden kreeg om een regime voor systematische stablecoins op te zetten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!