Ripple lanceert Centigrade om meer transparantie te brengen in de carbon markten

In een recente tweet kondigde Ripple (XRP) een baanbrekende samenwerking aan met het Rocky Mountain Institute (RMI) om het mondiale energielandschap te revolutioneren en klimaatverandering rechtstreeks aan te pakken.

De twee entiteiten onthulden trots hun rol als oprichtende partners van Centigrade, een baanbrekend open data platform dat de koolstofmarkten zal transformeren. Volgens Ripple staat Centigrade op het punt om transparantie, vertrouwen en integriteit naar deze markten te brengen, en zo de evolutie naar een schone en koolstofvrije toekomst te bevorderen.

Centigrade benadrukte deze gedachte in een tweet, waarin de lancering werd uitgelicht als een cruciaal moment voor de vrijwillige koolstofmarkt. Met de steun van Ripple en RMI heeft Centigrade tot doel meer vertrouwen en betrokkenheid binnen de markt te bevorderen, waardoor actievere deelname en samenwerking worden gestimuleerd.

Reactie van de Voorzitter van Ripple Chris Larsen, medeoprichter en uitvoerend voorzitter van Ripple, sprak over de betekenis van de lancering van Centigrade. Larsen benadrukte de cruciale rol die de vrijwillige koolstofmarkt speelt in de strijd tegen klimaatverandering. Daarnaast prees hij Centigrade voor het aanpakken van de noodzaak van een langverwachte upgrade in de infrastructuur van de markt.

Ripple’s officiële blog bood verder inzicht in de samenwerking. Het merkte Centigrade op als een gezamenlijke inspanning tussen Ripple en RMI om een open data platform te introduceren dat aansluit bij mondiale koolstofmarkten.

Dit platform heeft tot doel koolstof- en natuurreferentieontwikkelaars in staat te stellen hun projecten toegankelijk te maken voor het publiek. Het platform streeft ernaar om kredietmarkten open te stellen voor ontwikkelaars van alle groottes en locaties, en zo de groei van koolstofverwijderingsprojecten te faciliteren.

De motivatie achter de oprichting van Centigrade is duidelijk. Het rapport benadrukte dat hoewel koolstofmarkten kunnen bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering, ze zijn belemmerd door uitdagingen op het gebied van vertrouwen, efficiëntie en schaalbaarheid.

Bovendien werd vermeld dat het gebrek aan kwalitatief aanbod en verouderde mechanismen in de bestaande markt het vermogen ervan om zijn volledige potentieel te bereiken, hebben belemmerd. Daarnaast heeft de beperkte focus op koolstof het diverse scala aan klimaatpositieve activiteiten over verschillende natuurlijke elementen over het hoofd gezien.

Centigrade streeft ernaar deze uitdagingen aan te pakken door innovatieve oplossingen voor te stellen. Met de actieve betrokkenheid van Ripple streeft Centigrade ernaar een levendige en dynamische koolstofmarkt te creëren die voldoet aan haar milieu- en economische doelstellingen.

Bovendien is de rol van blockchaintechnologie in dit transformerende streven duidelijk. Ripple ziet blockchain als een katalysator om wereldwijde natuurbemarkten naar hun volledige potentieel te stuwen.

Ripple merkte op dat haar blockchaintechnologie-oplossing, het XRP Ledger (XRPL), een netto nul status heeft bereikt wat betreft koolstofuitstoot door middel van hernieuwbare energie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!