XRP-houder claimt dat duizenden XRP’s gestolen zijn uit haar Ledger wallet

In een recente YouTube-video deelde een gebruiker een angstaanjagend verhaal over haar Ledger wallet die werd gehackt, met als gevolg het verlies van duizenden XRP-tokens.

Het Incident

De gebruiker, die anoniem blijft, meldde dat ze iets vreemds opmerkte toen ze haar Ledger aansloot op haar laptop om haar crypto-saldo te controleren. In plaats van haar gebruikelijke saldo te zien, ontdekte ze dat ze slechts 10 XRP in haar wallet had.

Ze beweert meteen contact te hebben opgenomen met de klantenservice van Ledger en dat hen werd verteld dat het probleem te wijten zou kunnen zijn aan een synchronisatiefout of een vereiste update. De gebruiker was echter sceptisch en vermoedde dat er iets ergers aan de hand was.

Reactie van Ledger

Het vermeende slachtoffer meldt dat Ledger haar geruststelde dat haar crypto veilig op de blockchain was opgeslagen en dat er geen reden tot bezorgdheid was. Ze vertrouwde op hun expertise en stuurde blijkbaar haar Ledger terug naar het bedrijf voor vervanging, zoals per hun instructies.

Bij het ontvangen van haar nieuwe Ledger, sloot ze deze aan op haar laptop, alleen om te ontdekken dat haar ergste angsten waarheid waren geworden. Naar verluidt waren duizenden XRP-tokens overgebracht naar een onbekende wallet, een transactie die ze beweert niet te hebben geautoriseerd.

De nasleep

De gebruiker was vastbesloten dat ze haar herstelzin nooit met iemand had gedeeld, begrijpend hoe belangrijk het is om deze privé te houden. Ze vermeldde dat ze Ledger opnieuw contacteerde en hen op de hoogte bracht van de ongeautoriseerde transactie en het verlies van haar XRP-tokens.

Ze ging verder met te zeggen dat ze het incident bij de politie had gemeld en van plan is om cybercrime-experts haar laptop te laten onderzoeken om te achterhalen wat er werkelijk is gebeurd.

Een waarschuwing voor anderen

De gebruiker eindigde haar video met een waarschuwing aan andere cryptogebruikers over de mogelijke kwetsbaarheden van Ledger wallets. Ze benadrukte dat een Ledger-wallet niet “waterdicht” of volledig veilig is en dat gebruikers zich bewust moeten zijn van de mogelijke risico’s.

Ze drukte ook haar intentie uit om Ledger verantwoordelijk te houden en beweerde dat het bedrijf ook schuldig was aan het verlies van haar fondsen. Ze is van plan haar kijkers op de hoogte te houden van de situatie en de volgende stappen die ze zal nemen.

Dit incident dient als een schrijnende herinnering aan de potentiële risico’s die gepaard gaan met het opslaan van cryptocurrency en het belang van strenge beveiligingsmaatregelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!