Bitcoin loopt het risico bearish te worden, aldus Rekt Capital

Een analist die blijft groeien in populariteit met zijn langetermijnvoorspellingen voor crypto, heeft gewaarschuwd dat Bitcoin (BTC) een signaal afgeeft dat de belangrijkste digitale activa deze maand naar lagere niveaus kan sturen. Pseudonieme analist Rekt Capital vertelde aan zijn 349.300 volgers dat de maand augustus voorafgaand aan de halvering van Bitcoin historisch gezien bearish is geweest voor BTC.

De handelaar merkt ook op dat de relatieve sterkte-index (RSI) van BTC een bearish divergentie zou kunnen vormen op de wekelijkse grafiek, wat wijst op afnemend momentum voor de crypto-koning. Volgens Rekt Capital zou Bitcoin kunnen dalen tot wel $24.000 als het bearish signaal uitkomt. Hij gaf het volgende aan:

“Weekelijkse bearish divergentie mogelijk in BTC. Als ~$29.250 als weerstand fungeert, dan zijn de kansen op het spelen van deze bear div hoger. Mocht dat gebeuren, welk soort neerwaarts potentieel kan er worden verwacht in augustus? Het is de moeite waard om te kijken naar het historische neerwaartse potentieel in eerdere augustusmaanden, met nadruk op de pre-halveringsjaren (2015 en 2019). Immers, 2023 is momenteel een pre-halveringsjaar… Als BTC de neerwaartse beweging van augustus 2015 zou herhalen, zou de prijs met -18% kunnen dalen tot ~$24.000. Als BTC de neerwaartse beweging van augustus 2019 zou herhalen, zou de prijs slechts licht kunnen dalen met -4% tot ~$28.000.”

Volgens Rekt Capital betekent de wekelijkse bearish divergentie niet noodzakelijkerwijs dat de prijzen gegarandeerd lager zullen gaan. Hij zei dat het bearish signaal waarschijnlijk ongeldig zal worden als Bitcoin erin slaagt een belangrijk niveau te heroveren of de diagonale weerstand van de RSI doorbreekt.

“Het $29.250 BTC-niveau fungeert opnieuw als weerstand. Als dit doorgaat, dan is er een grotere kans dat deze wekelijkse bearish divergentie zal plaatsvinden. Echter, als de prijs ~$29.250 herwint als ondersteuning of de RSI zijn neerwaartse trend doorbreekt, zal dat de ongeldigverklaring zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!