Bitcoin koers vormt derde golden cross in zijn geschiedenis – Is dit de start naar een nieuwe all-time high?

De Bitcoin koers is de afgelopen weken vrij stabiel rond de $29.000 gebleven, waarbij het activum er niet in geslaagd is om voorbij het belangrijke weerstandsniveau van $30.000 te breken te midden van een langdurige consolidatie in de algemene markt. Niettemin suggereert de technische analyse van Bitcoin erop dat het op weg zou kunnen zijn naar een nieuw recordhoogte op basis van historische prijsbewegingen.

In het bijzonder merkte de pseudonieme crypto-handelsanalist TradingShot op 4 augustus in een bericht op TradingView op dat de oorspronkelijke cryptocurrency zojuist het derde ooit golden cross-patroon heeft voltooid, een bullish prijssignaal op lange termijn.

Volgens de analyse leidden de vorige twee gevallen van het patroon tot aanzienlijke prijsrally’s voor Bitcoin (BTC). Zodra het patroon vormde, werden de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden berekend op een tijdsbestek van drie dagen (3D MA 200) een cruciaal ondersteuningsniveau, dat hielp om de stijgende trend te behouden.

Het is echter vermeldenswaardig dat de uitzonderlijke omstandigheden van de crash in maart 2020 als gevolg van het coronavirus, die hij vergeleek met een Zwarte Zwaan, een tijdelijke verstoring in het typische patroon veroorzaakten.

De analist trok parallellen met eerdere cycli en benadrukte dat met de 3D MA50 de prijsactie begeleidde, het volgende waarschijnlijke doelwit voor de opwaartse beweging van Bitcoin zijn recordhoogte zou zijn, die voor het laatst op $69.000 stond.

Bovendien schreef hij de relatief snellere verwerving van het golden cross van 2019 toe aan de “Libra-euforie” en andere positieve fundamentele factoren die bijdroegen aan de grotere adoptie van Bitcoin. Daarentegen duurde het in 2020 wat langer voordat de recordhoogte werd bereikt, ongeveer 100 dagen langer dan de vorige cyclus. Hij zei het volgende:

“Het zou een redelijke schatting kunnen zijn dat Bitcoin tegen ongeveer dezelfde tijd volgend jaar de huidige ATH ($69.000) zou hebben bereikt.”

Wat staat Bitcoin te wachten na het bereiken van een golden cross?

Het golden cross-patroon doet zich voor wanneer een kortetermijn gemiddelde boven een langetermijn gemiddelde kruist. In het geval van het recente golden cross van Bitcoin, handelde de prijs boven de 3D MA50 en 3D MA200, wat wijst op een positieve trendverschuiving voor het digitale activum.

Over het algemeen heeft de Bitcoin prijs onlangs wat volatiliteit ervaren, en de impact van het patroon wordt gezien als een teken van optimisme in de koers van het activum. Opmerkelijk is dan ook dat er consensus bestaat over de mogelijkheid dat Bitcoin naar nieuwe hoogtepunten zal stijgen.

Investeerders geloven nog steeds in Bitcoin

Zoals eerder duidelijk geworden is, heeft een aanzienlijk aantal Bitcoin-houders (69,2%) geen intentie om hun activa te verkopen, maar geven de voorkeur aan vasthouden. Tegelijkertijd is de hoeveelheid Bitcoin die naar beurzen wordt gestuurd de afgelopen weken ook afgenomen.

Naar verwachting zou de volgende Bitcoin halvering, gepland voor 2024, het begin van een nieuwe marktcyclus kunnen triggeren. Op korte termijn wordt Bitcoin echter geconfronteerd met bedreigingen van verdere daling onder de $29.000 markering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!