Glassnode-oprichters geloven dat Ethereum zich opmaakt voor een stijging

De medeoprichters van het crypto-analyseplatform Glassnode hebben onlangs op X aangegeven dat zij denken dat de Ethereum koers op weg is om hogere niveaus te bezoeken.

Jan Happel en Yann Allemann, die het Negentropic X-account gebruiken, vertellen hun 55.800 volgers dat Ethereum (ETH) zich waarschijnlijk opmaakt om uit de maandenlange neerwaartse trend ten opzichte van Bitcoin (ETH/BTC) te breken.

Volgens de medeoprichters van Glassnode zal het paar waarschijnlijk getuige zijn van een uitbarsting naar boven na een kortetermijndaling, wat suggereert dat ETH op middellange termijn beter zou kunnen presteren dan BTC. Ze gaven het volgende aan:

“ETH is een tikkende bom.

Zwakte op korte termijn, maar een gouden kans op middellange termijn!

– Volgens het ETH/BTC-handelspaar is het tijd om over te stappen van BTC naar altcoins.
– Wacht even, BTC schijnt misschien even, maar ETH maakt zich op voor een spectaculaire run!
– Vermijd spelen met een hoge bèta en concentreer u op het opbouwen van een sterk kernportfolio voor de komende bullmarkt.”

Kijkend naar de grafiek van de analisten, lijkt het erop dat ze verwachten dat het paar ondersteuning zal testen op ongeveer 0,06 BTC ($1.742) voordat het uitbreekt en naar 0,07 BTC ($2.032) stijgt. Dit terwijl ETH/BTC op het moment van schrijven wordt verhandeld tegen 0,0629 BTC ($1.826).

Over Bitcoin zeggen de medeoprichters van Glassnode dat BTC verdere terugval zou kunnen zien te midden van de kracht van de Amerikaanse dollarindex (DXY). Volgens Happel en Allemann zouden Bitcoin en altcoins hun bullish momentum kunnen herwinnen zodra de DXY een adempauze neemt. Ze zeiden het volgende:

“De markt toonde interesse in BTC onder de $29.000.

Zonder katalysator moeten we de liquiditeit in het midden van $28.000 aanboren om hoger te komen.

Koop de dips en wacht tot de DXY zich terugtrekt voordat je gek wordt op altcoins.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!