Zal BTC dit jaar $50k waard worden en is nu investeren in Bitcoin verstandig? Waarom analisten inzetten op BTC20, revolutionair Bitcoin alternatief op het Ethereum netwerk

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

Met nog iets meer dan 5 maanden te gaan dit jaar en Bitcoin die weer onder de $30.000 ligt, is de vraag of Bitcoin in 2023 nog naar de $50k kan gaan en of investeren in Bitcoin verstandig is op dit moment. 

Er zijn veel verschillende verhalen van mensen die voorspellen dat de Bitcoin koers dit jaar kan stijgen naar $50.000, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat zulke voorspellingen niet altijd uitkomen.

Er worden regelmatig Bitcoin koers voorspellingen gedaan, waarvan sommigen realistisch zijn en sommigen wat minder. Maar één ding is wel zeker en dat is dat de Bitcoin koers historisch altijd is blijven stijgen op lange termijn. 

Als je kiest om te investeren in Bitcoin, is de kans groot dat je over 4 jaar winst hebt, misschien met uitzondering van de crypto bull markt van 2021, waarin er erg veel geld in circulatie was.

Maar is het slim om nu Bitcoin te kopen of niet? Dit hangt ervan af hoeveel geld je in Bitcoin wilt investeren in Bitcoin, omdat 1 BTC ongeveer $30.000 is en het mogelijk jaren kan duren om je investering te verdubbelen.

Wat als je terug kon gaan naar 2011, waarin je Bitcoin kon kopen voor $1 per stuk? Nou, vandaag is deze mogelijkheid er, met de nieuwe BTC20, een Bitcoin kloon op het netwerk van Ethereum. Terwijl andere Bitcoin alternatieven zoals Bitcoin Cash en Litecoin al gauw $100 of meer kosten, is BTC20 te koop voor slechts $1.

Kan de Bitcoin koers dit jaar naar de $50.000 en is investeren in Bitcoin verstandig op dit moment?

Als we kijken naar de Bitcoin koers, die de afgelopen 24 uur met zo’n 2% is gedaald naar de $29.180, zou dit een goed moment kunnen zijn om Bitcoin te kopen. Dit is met name omdat de Bitcoin koers erg laag ligt in vergelijking met de afgelopen 30 dagen.

Daarom zou dit een goede entry point kunnen zijn, mogelijk is investeren in Bitcoin verstandig op dit moment, maar natuurlijk is niets zeker in de crypto markt.

Op technisch gebied zien we dat de 30-daagse moving average van Bitcoin (rode grafiek) nog boven de 200-daagse moving average (blauwe grafiek) ligt, wat betekent dat de Bitcoin koers nog steeds in een gunstige positie zit.

De Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin ligt vlak onder de 60, wat betekent dat er nog veel Bitcoin wordt gekocht en dat het de mogelijkheid heeft om verder te stijgen.

Voor nu zal de Bitcoin koers eerst door de resistance rond de $30.000 moeten breken om verder te stijgen, vanuit daar heeft het nog een lange weg te gaan naar de $50.000. Of de Bitcoin koers dit jaar de $50k zal halen, hangt vooral af van economische omstandigheden en de adoptie van Bitcoin onder instituties.

Omdat we nu niet meer echt in en bear markt zitten, is het zeker mogelijk dat de Bitcoin koers in 2023 nog nieuwe jaarlijkse hoogtes behaalt, we zitten er immers vlak onder. Omdat Bitcoin sinds het begin van dit jaar al met 32% is gestegen, kan het dus zijn dat BTC een verdere klim gaat maken dit jaar. We hebben tot slot nog ruim 5 maanden te gaan.

Het nadeel van Bitcoin is alleen dat het een erg dure cryptomunt is, zo moet je bijna $30.000 betalen voor 1 Bitcoin. Maar nu is er ook de mogelijkheid om Bitcoin te kopen voor $1, dankzij één van de nieuwste Bitcoin alternatieven, BTC20.

BTC20 – Voor $1 nu Bitcoin kopen of niet?

BTC20 is een nieuwe Bitcoin, met soortgelijke prijs van de originele Bitcoin in 2011, toen het nog zo’n $1 kostte. In die tijd waren veel mensen nog sceptisch over de Bitcoin, waardoor het zo goedkoop was. Ditzelfde soort scepticisme is niet te zien bij BTC20, die in een week tijd al 1,8 miljoen Bitcoins heeft verkocht in de presale.

Maar toch is 1 BTC20 coin slechts $1 en verwacht het de komende 120 jaar veel te stijgen in waarde. 120 Jaar is hoe lang BTC20 nodig heeft om zijn volledige token supply in circulatie te brengen met de hulp van investeerders die deze coins ‘minen’ door middel van staking.

Omdat BTC20 werkt op het netwerk van Ethereum, hoef je niet te investeren in dure hardware en je zorgen te maken over hoge energiekosten. Om BTC20 te verdienen, hoef je alleen maar (een deel van) je huidige BTC20 tokens te vergrendelen. Hiermee kunnen transacties worden goedgekeurd en verdien je BTC20 tokens als beloning hiervoor.

BTC20 is, in tegenstelling tot andere Bitcoin alternatieven zoals Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC), veel goedkoper, maar ook duurzamer. Duurzamer omdat het werkt met Proof-of-Stake, terwijl Bitcoin werkt met Proof-of-Work, waarvoor je harde schijven moet hebben draaien om Bitcoins te minen.

Je kunt dus $30.000 betalen voor een Bitcoin of slechts $1. In het geval dat BTC20 een groot succes wordt, zoals verwacht, kun je al met een kleine investering rijk worden met Bitcoin. Vooral voor de kleinere investeerders die willen investeren in Bitcoin, is dit een unieke mogelijkheid en een tweede kans om Bitcoin te kopen voor $1.

Mis de presale van BTC20 niet, omdat het niet lang verwacht te duren voordat deze wordt uitverkocht.

>>> Nu naar de BTC20 presale <<<

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!