Bitget-onderzoek: 50% van de crypto traders in Europa heeft minder dan een jaar ervaring

Een recent onderzoek uitgevoerd door Bitget, de toonaangevende cryptovaluta beurs, werpt licht op het opkomende fenomeen van crypto trading in Europa. De studie onderzocht het gedrag en de voorkeuren van 2500 deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland, en onthulde interessante inzichten over de typische crypto gebruiker in de regio.

De typische crypto gebruiker in Europa

Uit het onderzoek blijkt dat de typische crypto gebruiker in Europa tussen de 30 en 40 jaar oud is en vaker een man is. Millennials vormen de meerderheid van de cryptobezitters, met maar liefst 53% van de deelnemers in de leeftijdsgroep van 30 tot 40 jaar en 32% jonger dan 30 jaar. Bovendien domineren mannen de crypto-industrie in Europa, goed voor 93% van alle crypto gebruikers, wat hoger is dan het wereldwijde gemiddelde. Opvallend was echter dat Nederland een uitzondering vormde, met 11% vrouwelijke traders onder de respondenten. Deze resultaten zijn daarnaast ook bevestigd door een ander onderzoek.

Groeitrend onder beginners

Een opvallende ontdekking in het onderzoek was de groeiende interesse in crypto trading onder beginners in Europa. Maar liefst 53% van de deelnemers had minder dan een jaar ervaring in de cryptowereld, terwijl 41% tussen de twee en vijf jaar ervaring had. Deze resultaten getuigen van de groeiende adoptie van cryptovaluta in de afgelopen jaren en de toenemende nieuwsgierigheid onder Europese beleggers.

Trading gewoonten en voorkeuren

Hoewel het begrijpelijk is dat beginners de overhand hebben, is het verrassend dat 50% van de respondenten de voorkeur geeft aan futures als hun trading instrument. Normaal gesproken worden futures beschouwd als een meer geavanceerd handelsinstrument dat beter geschikt is voor ervaren traders. Alleen de Fransen geven de voorkeur aan spot trading, waarbij 55% van de respondenten spot trading boven futures verkiest (36%).

Copy trading in opkomst

Een andere opmerkelijke bevinding was de opkomst van copy trading als een populaire methode onder Europese crypto gebruikers. Copy trading stelt gebruikers in staat om de strategieën van ervaren traders te volgen en heeft aan populariteit gewonnen vanwege de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Van de respondenten maakt maar liefst 40% gebruik van copy trading, waarvan 23% het regelmatig toepast en 24% het zelfs als hun primaire trading tool beschouwt. Vooral in Italië lijkt deze methode hoger in trek te zijn, met 50% van de gebruikers die gebruikmaken van copy trading.

Toekomstperspectief voor Bitcoin

Het onderzoek onthulde ook een optimistisch marktsentiment onder Europese crypto traders, vooral als het gaat om Bitcoin (BTC). Maar liefst 91% van de deelnemers gelooft dat de waarde van BTC zal stijgen tegen het einde van het jaar, waarbij bijna 60% een waarde tot $45.000 voorziet.

Conclusie

Het Bitget-onderzoek biedt waardevol inzicht in de typische crypto gebruiker in Europa en benadrukt de groeiende belangstelling voor cryptohandel in de regio. Met de meerderheid van de gebruikers die relatief nieuw zijn in de sector, wijst dit op het groeipotentieel van cryptovaluta, vooral onder vrouwen, die momenteel nog steeds een klein percentage van de gebruikers vertegenwoordigen. De hoge adoptiegraad van copy trading toont aan dat crypto trading steeds toegankelijker wordt, waardoor beginners kunnen profiteren van de expertise van ervaren handelaren en tegelijkertijd kunnen leren en een potentieel passief inkomen kunnen genereren.

Al met al lijkt de toekomst van crypto trading in Europa rooskleurig te zijn, aangezien de markt blijft evolueren en nieuwe mogelijkheden zich voordoen voor zowel beginners als ervaren handelaren. Met de groeiende acceptatie van cryptovaluta en de voortdurende ontwikkelingen in de industrie, zal het interessant zijn om te zien hoe het crypto landschap zich verder ontwikkelt in de komende jaren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!