Analist geeft een waarschuwing af voor Bitcoin

Een top handelaar met een geschiedenis van accurate marktvoorspellingen waarschuwt Bitcoin (BTC) bulls om niet te ver voor zichzelf uit te lopen met onrealistische prijsdoelen.

Pseudonieme crypto-handelaar en analist Dave the Wave vertelt zijn 139.000 volgers op Twitter dat te veel mensen Bitcoin prijsdoelen plaatsen die een rechte diagonale weerstand volgen en leiden naar bedragen die ver in de zes cijfers liggen.

Dave the Wave gebruikt in plaats daarvan logaritmische groeicurves (LGC’s) om de potentiële trajectorie van Bitcoin te schatten, waarbij hij wijst op afnemende volatiliteit en daardoor kleinere prijsstijgingen en minder dramatische correcties na verloop van tijd.

De LGC is ontworpen om de langetermijnhoogtes en -dieptepunten van Bitcoin gedurende zijn hele levensduur te schatten, waarbij kortetermijnvolatiliteit wordt genegeerd.

De handelaar zegt:

“Wees voorzichtig met BTC-grafieken met langeretermijnprojecties van rechte lijnen, kanalen en parallellen die zullen toenemen voor prijsdoelen in de volgende bull run. Dit is precies wat de meesten de vorige keer in verwarring bracht.”

Bron: DaveTheWave/Twitter

Op basis van de grafiek van de handelaar lijkt het LGC-model te voorspellen dat Bitcoin tegen het einde van 2026 boven het niveau van $200.000 zou kunnen stijgen.

Dave the Wave zegt ook dat hoewel BTC “relatief hoog” staat na zijn sterke prestaties tot nu toe dit jaar, de crypto koning nog steeds in de koopzone zit voor langetermijninvesteerders, omdat het rond de $30.000 blijft hangen:

“Ja, de prijs is relatief hoog, maar BTC bevindt zich nog steeds in de LGC-koopzone voor investeerders.”

Bron: DaveTheWave/Twitter

Daarnaast zei Dave onlangs dat de bodem van Bitcoin waarschijnlijk al is bereikt en dat de vraag nu is hoe hoog BTC kan stijgen:

“Met een consensus die groeit dat de bodem van BTC bereikt is, wordt de vraag steeds vaker gesteld wat de volgende top zou kunnen zijn. Een evenredige reactie binnen de parameters van het LGC… dat al sinds 2018 presteert.”

De handelaar heeft een grafiek verstrekt waarin een Bitcoin-prijs van $157.512 wordt voorspeld tegen 2025.

Bron: DaveTheWave/Twitter

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $29.843.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!