Yusko: Bitcoin gaat explosief met 880% stijgen

Mark Yusko, de oprichter en CEO van crypto hedgefonds Morgan Creek Digital, is optimistisch dat Bitcoin (BTC) zes cijfers zal bereiken.

Yusko zegt in een nieuw interview met “Wolf of All Streets” dat als Bitcoin beschouwd wordt als het digitale equivalent van goud, het potentieel hetzelfde marktkapitaal als het kostbare metaal kan bereiken, wat 887% hoger zou zijn dan de huidige niveaus en een prijs van $300.000 zou betekenen:

“Als je als basisgeval aanneemt dat de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer gelijk moet zijn aan die van goud, een redelijke veronderstelling omdat we zeggen dat Bitcoin digitaal goud is en de rol speelt van basisgeld…

Laten we het marktkapitaal van goud gewoon afronden op $12 biljoen, wat het waarschijnlijk is. Maar hier is het ding, de helft van dat goud wordt niet als geld gebruikt. Het is sieraden en kelken, en dergelijke dingen die niet echt als monetair basisgeld dienen. Dus die helft is $6 biljoen. Dat is een stijging van 10 keer vanaf hier. De huidige prijs van $30.000, 10 keer dat bedrag is $300.000.

Voor mij is $300.000 zo makkelijk dat we er niet eens over hoeven te discussiëren. Omdat het idee dat Bitcoin beter is dan goud als waardeopslag, rekeneenheid, en draagbaarheid… Als ik een goudstaaf had en die in tweeën wilde breken om je de helft te sturen, ben ik ten eerste niet sterk genoeg om een goudstaaf te breken.

Ten tweede kan ik het niet in een computer stoppen om het naar je te sturen. Als ik je wat Bitcoin wil sturen, zijn het gewoon een paar knoppen en we zijn klaar.

Dus dat is een superieure waardeopslag. Dus ik geloof dat de gelijkwaardigheid van Bitcoin met goud een no-brainer is.”

Over wanneer Bitcoin $300.000 zou kunnen bereiken, zegt Yusko:

“Nu, wanneer? Morgen? De dag erna? Het maakt me niet uit. Op een gegeven moment in de toekomst. Dat $300.000 getal is gemakkelijk.”

Het optimisme van Mark Yusko over Bitcoin’s potentieel om de $300.000 te bereiken, komt voort uit zijn overtuiging dat Bitcoin de rol van digitaal goud vervult en superieure kenmerken heeft als een opslag van waarde en een medium voor waardeoverdracht.

Hij benadrukt dat de vergelijking met goud niet alleen gebaseerd is op gelijkwaardigheid in marktkapitalisatie, maar ook op het feit dat Bitcoin praktischer en efficiënter is in gebruik. De groeiende adoptie door institutionele beleggers en de voortdurende integratie van cryptocurrencies in het traditionele financiële systeem dragen ook bij aan het vertrouwen in de langetermijnvooruitzichten van Bitcoin.

Hoewel het moeilijk is om exact te voorspellen wanneer deze mijlpaal bereikt zal worden, blijft Yusko ervan overtuigd dat Bitcoin uiteindelijk het beoogde doel van $300.000 zal bereiken, en wellicht zelfs meer, naarmate de crypto-industrie verder evolueert.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op $30.376.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!