Kennedy Jr. wilt de Amerikaanse dollar koppelen aan Bitcoin

Robert F. Kennedy Jr. (RFK Jr.) heeft gedurfde uitspraken gedaan over de COVID-19-vaccins en zei nu dat hij de Amerikaanse dollar zou ondersteunen met Bitcoin (BTC). De Democratische presidentskandidaat deelde zijn pro-crypto, vooral Bitcoin, beleid in een video-opname met Heal The Divide en Bitcoin Magazine. RFK Jr. voegde eraan toe dat hij van plan is om “heel klein te beginnen” door slechts 1% van de Treasury Bills (T-bills) te ondersteunen “met harde valuta, goud, zilver, platina of Bitcoin.”

De toewijzing zal geleidelijk toenemen, zei RFK Jr., de neef van de 35e Amerikaanse president John F. Kennedy. Bovendien voegde hij eraan toe dat de Kennedy-administratie het gebruik van Bitcoin zou aanmoedigen terwijl ze probeert van de VS het wereldwijde crypto-hub te maken. RFK Jr. stelde voor om BTC in het land te gebruiken om meer investeringen en ingenieurs aan te trekken die innovatie met zich mee zouden brengen. Hij gaf het volgende aan:

“Het ondersteunen van dollars en Amerikaanse schuldverplichtingen met harde activa kan helpen om kracht terug te brengen naar de dollar, inflatie in te perken en een nieuw tijdperk van Amerikaanse financiële stabiliteit, vrede en welvaart in te luiden.”

De 69-jarige politicus beweert de kapitaalwinstbelastingen op Bitcoin af te schaffen. Hij promootte de zelfopslag van BTC, omdat dit de privacyrechten van burgers waarborgt, aangezien hij tegen de crypto-belastingplannen van de Biden-administratie is. Hij voegde het onderstaande toe:

“Niet-belastbare gebeurtenissen zijn niet rapporteerbaar en dat betekent dat het voor overheden moeilijker zal zijn om valuta als wapen te gebruiken tegen de vrijheid van meningsuiting, wat zoals velen van jullie weten een van mijn belangrijkste doelstellingen is.”

Robert F. Kennedy Jr., Democratisch presidentskandidaat RFK Jr. heeft al eerder Bitcoin en cryptocurrencies gecomplimenteerd en maakte op 19 mei al krantenkoppen. Volgens een rapport van 7 juli bezit de presidentskandidaat tussen de $100.000 en $250.000 aan BTC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!