De Litecoin halving komt er snel aan

De crypto-wereld kijkt vol verwachting uit naar het naderende derde halvingsevenement van Litecoin (LTC). Dit evenement wordt verwacht op 2 augustus 2023, zodra het 2.520.000ste blok wordt gemined.

Wat is de halving?

Een “halving” in de context van crypto verwijst naar het moment waarop de beloning die miners ontvangen voor het valideren van transacties op de blockchain gehalveerd wordt. Dit betekent dat miners de helft van het aantal nieuwe munten verdienen voor elk blok dat ze minen, wat in het verleden een aanzienlijke invloed heeft gehad op de waarde van de cryptocurrency.

Het evenement heeft historisch gezien aanzienlijke koersbewegingen in Litecoin teweeggebracht, vaak voorafgaand aan vergelijkbare bewegingen in Bitcoin. Dit heeft sommigen doen speculeren dat de prestaties van Litecoin een voorloper kunnen zijn van de toekomstige bewegingen van Bitcoin.

Verwachtingen voor de halving

De halving van Litecoin vindt ongeveer elke 840.000 blokken plaats, wat neerkomt op ongeveer vier jaar. Sinds de oprichting in 2011 heeft Litecoin al twee halvingen meegemaakt. Tijdens deze gebeurtenissen worden de beloningen voor miners verlaagd, wat heeft geleid tot een stijging van de waarde van Litecoin.

Historische gegevens van eerdere halvingen in verschillende cryptocurrencies kunnen dienen als basis voor deze verwachting. Er zijn echter sceptici die beweren dat marktdeelnemers al op de hoogte zijn van het halvingsevenement en dit al hebben verwerkt in hun prijsberekeningen en strategieën. Volgens deze visie zijn de effecten van de halving al “ingeprijsd”, wat betekent dat eventuele mogelijke prijsimpact al is weerspiegeld in de huidige marktwaarde.

Naarmate we het derde halvingsevenement naderen, is het redelijk om te verwachten dat er meer aandacht van de markt zal zijn en mogelijk meer prijsvolatiliteit. Houders en potentiële investeerders zullen Litecoin nauwlettend in de gaten houden terwijl het de halving nadert en deze passeert.

Zal de halving Litecoin dit keer hoger duwen?

Veel Litecoin-houders hopen dat deze volgende halving de vonk zal zijn die Litecoin uit zijn huidige zijwaartse prijsactie trekt. Op dit moment lijkt het erop dat Litecoin erin is geslaagd om een zeer belangrijke weerstand op $91 om te zetten in ondersteuning. Het feit dat het net boven de 50- en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden ligt, zou ook een betrouwbare steun moeten bieden. Een stijging van Litecoin vanaf dit punt zou het naar de volgende sterke weerstand op $140 kunnen brengen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!