Indonesië van plan crypto-exchange te lanceren

De regering van Indonesië zet haar plannen voort om een nationale cryptocurrency-exchange te lanceren en verwacht het platform in de komende weken te introduceren. De Commodity Futures Trading Supervisory Agency (CFTRA) van Indonesië, ook bekend als Bappebti, is van plan om de nationale crypto-exchange in juli 2023 te lanceren, meldde het lokale nieuwsbureau Tempo op 14 juli.

Volgens Bappebti-directeur Didid Noordiatmoko zullen alle cryptocurrency-transacties alleen mogen plaatsvinden via de nationale exchange. Het volgende werd gemeld:

“Gisteren zijn we het eens geworden over de regels voor de beurs,” zei de functionaris, eraan toevoegend dat de discussies betrekking hadden op Know Your Customer (KYC) procedures. Didid merkte ook op dat de handel op de beurs zal worden aangeboden via een geïntegreerde applicatie, die de CFTRA al heeft getest.

“Gisteren hebben we systeemintegratietests uitgevoerd tussen handelaren, beurzen, clearing en bewaarplaatsen.”

De functionaris merkte ook op dat Bappebti van plan is om de verkoop van cryptocurrencies te beperken tot lokale transacties, terwijl ze in lijn blijven met internationale marktontwikkelingen. Dit zou onder meer de vraag naar crypto-prijzen omvatten, mits Bappebti deze goedkeurt, voegde het rapport eraan toe.

Bappebti heeft ook de minister van Handel, Zulkifli Hasan, op de hoogte gebracht van de ontwikkeling. Als er geen andere instructies zijn, zal Bappebti de vergunning ondertekenen, waardoor gelicentieerde handelaren een maand de tijd krijgen om zich bij de exchange aan te sluiten, aldus Didid.

Zoals eerder gemeld, was het ministerie van Handel van Indonesië van plan om de nationale cryptocurrency-exchanges in juni 2023 te lanceren. Het oorspronkelijke doel was december 2022, maar het project liep vertraging op.

Het initiatief begon in 2021 toen de eigenaren van een door de staat gesteund telecombedrijf in Indonesië aankondigden een joint venture met Binance aan te gaan om een gezamenlijke cryptocurrency-exchanges te lanceren. Eind 2022 vergrootte Binance zijn aandeel in de Indonesische crypto-activahandelaar Tokocrypto.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!