Bali waarschuwt toeristen voor het gebruik van cryptocurrencies

De regering van Bali waarschuwt naar verluidt toeristen dat ze zware straffen zullen krijgen voor betalingen die met cryptocurrencies worden gedaan.

Volgens een nieuw rapport van Channel News Asia stuurt de gouverneur van Bali, Wayan Koster, een krachtige boodschap aan buitenlandse toeristen dat crypto een illegale vorm van betaling is, ook in hotels, restaurants en kleine bedrijven.

De opmerkingen van Koster kwamen volgens het rapport tijdens een zondagse persconferentie over toerisme. Koster gaf het volgende aan:

“Buitenlandse toeristen die zich ongepast gedragen, activiteiten doen die niet zijn toegestaan ​​in hun visumvergunning, crypto gebruiken als betaalmiddel en andere bepalingen overtreden, zullen streng worden aangepakt.”

Andere regeringsfunctionarissen voegden zich bij Foster, waaronder de hoofdinspecteur-generaal van de politie van Bali, Putu Jayan Danu Putra. Tevens schetste kosten enkele van de straffen die overtreders van cryptobetalingen kunnen krijgen. Hij zei het onderstaande:

“Strenge acties variëren van uitzetting, administratieve sancties, strafrechtelijke sancties, sluiting van bedrijfspanden en andere harde sancties.”

Koster waarschuwde ook dat het in Indonesië verboden is om andere valuta dan de roepia te gebruiken. Boetes hiervoor zijn onder meer een gevangenisstraf van maximaal een jaar en een maximale boete van 200 miljoen roepia of ongeveer $13.300. Koster zei het volgende:

“Mensen die handelsactiviteiten in vreemde valuta uitvoeren zonder toestemming van Bank Indonesia kunnen worden gestraft met een gevangenisstraf van minimaal een jaar en maximaal vijf jaar, en een minimale boete van 50 miljoen roepia en een maximum (boete) van 22 miljard roepia. Overtredingen worden onderworpen aan administratieve sancties in de vorm van schriftelijke berispingen, verplichtingen tot het betalen van boetes en betalingsverboden.”

Hoewel crypto in Indonesië verboden is als betaalmiddel, staat het land mensen toe om cryptocurrencies als activa aan te houden, aldus Channel News Asia.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!