Grayscale bekritiseert SEC in nieuwe brief

Grayscale, erkend als ’s werelds belangrijkste digitale vermogensbeheerder, heeft een nieuwe stap gezet in zijn voortdurende juridische geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf heeft een nieuwe officiële brief ingediend bij de rechtbank, wat de laatste ontwikkeling markeert in een zaak die veel aandacht heeft getrokken binnen de cryptocurrency-gemeenschap.

Kritiek op de toezichthouder

In de brief uit Grayscale zijn ontevredenheid over de weigering van de SEC om zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) goed te keuren als een exchange-traded fund (ETF). Deze weigering is een punt van geschil sinds vorig jaar, toen de SEC het verzoek van Grayscale afwees om zijn bekende GBTC-product om te zetten in een ETF. De brief van het bedrijf aan het rechtszaalpanel, dat geopend is in de Columbia District Court of Appeals, bekritiseert de standpunten van de SEC over deze kwestie.

De beschuldigingen van de SEC en de reactie van Grayscale

De SEC rechtvaardigde zijn weigering door te beweren dat het GBTC-product van Grayscale gevoelig is voor frauduleuze activiteiten en manipulatie. De commissie heeft consequent volgehouden dat op futures gebaseerde Bitcoin ETF’s veel veiliger zijn dan spot-ETF’s en heeft tot nu toe alle verzoeken voor spot-ETF’s afgewezen. Grayscale betwist echter deze beschuldigingen. Het bedrijf betoogt dat de goedkeuring door de SEC van op geleende Bitcoin gebaseerde ETF’s een willekeurige en ongelijke aanpak laat zien, omdat deze producten een groter risico vormen voor investeerders dan het product dat Grayscale voorstelt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!