rechtszaak

Grayscale klaagt SEC aan over afgekeurde ETF

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft al langer problemen opgeleverd voor bedrijven die op Bitcoin gebaseerde ETF’s willen uitgeven. Het is namelijk heel lastig om in de Verenigde Staten een Bitcoin ETF goedgekeurd te krijgen door de SEC. Van Eck is een voorbeeld van zo’n bedrijf dat een aanvraag afgekeurd zag worden.

De SEC heeft in het verleden echter nieuwe ETF’s goedgekeurd op basis van Bitcoin-futures, waarvan de eerste op naam kwam bij het bedrijf Pro Shares. Niet iedereen was blij met de stap. De critici beweerden namelijk dat Bitcoin-futures ondermaatse technologie aanbood in vergelijking met de Bitcoin ETF van de spothandel, die op basis van echte fysieke Bitcoins is.

Het leek echter een stap vooruit te zijn, dat Bitcoin-futures werden goedgekeurd. Dit is dan ook het argument dat Grayscale tegen de SEC gebruikt. Grayscale is namelijk al langere tijd bezig om een dergelijke EFT door de keuring van de SEC te krijgen. De SEC heeft geen problemen met het goedkeuren van ETF’s op basis van futures, maar op basis van fysieke Bitcoin. In een persbericht kondigde Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale, aan:

“Grayscale ondersteunt en gelooft in het mandaat van de SEC om investeerders te beschermen, eerlijke, ordelijke en efficiënte markten te handhaven en kapitaalvorming te vergemakkelijken, en we zijn diep teleurgesteld over en zijn het fel oneens met het besluit van de SEC om te blijven ontkennen dat spot bitcoin ETF’s naar de Amerikaanse markt. We zullen de volledige middelen van het bedrijf blijven gebruiken om te pleiten voor onze investeerders en de billijke regelgevende behandeling van Bitcoin-investeringsvehikels.”

De senior juridisch strateeg voor Grayscale en een voormalig Amerikaanse advocaat-generaal, Donald B. Verrilli Jr., voegde er het volgende aan toe:

“De SEC past geen consistente behandeling toe op vergelijkbare beleggingsvehikels en handelt daarom willekeurig en grillig. Er is hier een overtuigend argument van gezond verstand en we kijken ernaar uit om deze kwestie productief en snel op te lossen.”

Er zijn geen specifieke details vrijgegeven over de zaak tussen de SEC en Grayscale. Het bureau heeft wel opgemerkt dat het de macht heeft gekregen om de beste beslissingen voor investeerders te nemen en ze veilig te houden. Crypto is namelijk niet op zijn sterkst en is onvoorspelbaarder dan ooit, aldus de organisatie. Volgens de SEC kan het ook geen risico nemen dat handelaren mogelijk al hun geld via een verkooppunt zullen verliezen.

Grayscale zegt dat zijn product individuen in staat zal stellen hun bitcoin-fondsen over te dragen naar spot-ETF’s en het bedrijf in staat zal stellen zijn concurrentievoordeel in de crypto-industrie te behouden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN