Shiba Inu (SHIB) staat op het punt om uit te breken, aldus Santiment

De op één na grootste meme-cryptocurrency van dit moment, Shiba Inu (SHIB), vertoont volgens crypto-analysebedrijf Santiment tekenen van een mogelijke uitbraak.

Het bedrijf wees op het feit dat de niveaus van whale-transacties en tokencirculatie van de memecoin in de lift zitten, wat volgens hen een goed voorteken is voor de SHIB koers:

Image

“Shiba Inu begint weer op de radars van sommige handelaren te komen, na een lichte prijsstijging van +8% dit weekend. Sinds het hoogste punt ooit in oktober 2021 is de marktkapitalisatie van de memecoin met 90% gedaald. Maar whale-transacties en -circulatie laten goede tekenen zien.”

Shiba Inu sloot het tweede kwartaal van 2023 ook sterk af wat betreft dagelijkse nieuwe adressen, volgens het crypto-analysebedrijf IntoTheBlock. Het zei het volgende hierover:

“SHIB kende een sterk einde van het tweede kwartaal, met nieuwe adressen die positieve tekenen van groei vertoonden. Dagelijkse nieuwe adressen bereikten meer dan 4.000 op 27 juni, een stijging van 357% ten opzichte van het dieptepunt van 877 in het kwartaal op 21 mei.”

IntoTheBlock constateerde ook dat slechts 11% van de Shiba Inu-houders geld verdient tegen de huidige prijs van de memecoin, terwijl 85% van de investeerders verlies lijdt en 4% break-even speelt.

Santiment merkte tevens vorige week op dat Shiba Inu getuige was van netwerkgroei en een afnemend aanbod van SHIB op beurzen, wat het analysebedrijf interpreteerde als positieve signalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!