Crypto-veteraan benoemt twee factoren voor Bitcoin die het rest van het jaar zullen bepalen

De chief investment officer van Galaxy Digital, Christopher Ferraro, identificeerde onlangs twee factoren die waarschijnlijk de richting van Bitcoin (BTC) voor de rest van dit jaar zullen bepalen.

In een recent CNBC-interview zei Ferraro dat de goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de VS en ontwikkelingen in de regelgeving met betrekking tot crypto zullen dienen als de belangrijkste katalysatoren voor de koningsmunt in het derde en vierde kwartaal van 2023. Hij zei het volgende:

“Er zijn echt twee verhalen op de cryptomarkten. We kijken naar de waarschijnlijke uitgifte, of we hopen allemaal dat de waarschijnlijke uitgifte in de VS specifiek plaatsvindt, van gereguleerde toegangsproducten. Dat zijn ETF’s van enkele van de grootste wereldwijde traditionele financiële aanbieders op de markt voor Bitcoin, althans om te beginnen. Ik denk dat dat verreweg de grootste katalysator op de markten zal zijn. En we zullen kijken naar regelgeving en waar een aantal van de bestaande zeer openbare rechtszaken de komende drie maanden naartoe gaan.”

Volgens de CIO van Galaxy Digital groeit de institutionele interesse in Bitcoin, terwijl particuliere investeerders ook BTC kopen op fintech-platforms zoals Square en Revolut. Hij gaf het onderstaande hierover aan:

“We hebben hier bij Galaxy [Digital] instroom gezien op een aantal verschillende forums. We hebben de retailplatforms van vandaag gezien, beschouw dat als Square en Revolut en dat soort wereldwijde platforms… we hebben tijdens een deel van deze aanloop het hele jaar door een netto positieve instroom gezien van de detailhandel die gewoon plek kocht en vasthield.

Aan de institutionele kant hebben we gezien dat klanten van het bedrijf aan onze balie langlopende upside op Bitcoin kochten in behoorlijk gezonde clips.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!