Grote investeerders gokken op een prijsstijging van XRP

De XRP prijs is de afgelopen dagen aanzienlijk gedaald, waarbij het op een gegeven moment in met meer dan 12% in de min stond op weekbasis. In deze periode hebben grote cryptocurrency-investeerders, ook wel bekend als whales, echter niet stilgezeten en wisten te profiteren van de daling door meer dan 360 miljoen XRP te kopen.

Deze crypto-whales, die in dit geval tussen de 10 miljoen en 100 miljoen XRP-tokens bezitten, hebben deze tokens allemaal verworven nadat de prijs van de native cryptocurrency van Ripple was gedaald. Dit blijkt uit gegevens van het crypto-analysebedrijf Santiment, zoals aangegeven door populaire cryptocurrency-analist Ali Martinez.

Slechts vijf dagen geleden, op 23 juni, bedroeg het totale saldo van deze whale-adressen 4,5 miljard XRP-tokens. Volgens de gegevens gedeeld door Martinez is dit aantal gestegen naar 4,86 miljard XRP. De totale verwerving van deze whales, namelijk 360 miljoen tokens, heeft op het moment van schrijven een waarde van ongeveer $172 miljoen.

Deze accumulatietrend suggereert dat investeerders met diepe zakken zich voorbereiden op een grote prijsbeweging, wellicht veroorzaakt door de komende uitspraak in de rechtszaak tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit patroon is in het verleden namelijk al meerdere keren opgemerkt en ging gepaard met opmerkelijke pieken.

Volgens Martinez werden de laatste drie prijsstijgingen van XRP voorafgegaan door opmerkelijke pieken in de activiteit van de adressen van het activum. Volgens de gegevens die de analist deelde, kende XRP een aanzienlijke toename van dagelijks actieve adressen op 6, 7 en 11 januari, toen het iets boven de $0,3 stond. Deze waarneembare pieken in de dagelijkse adresactiviteit werden direct gevolgd door een aanzienlijke stijging van de waarde van XRP. Hij tweette het volgende hierover:

“De laatste drie keer dat de prijs van XRP sprong, werden voorafgegaan door een piek in het aantal actieve XRP-adressen. On-chain data van Santiment hebben de afgelopen dagen een piek in netwerkactiviteit geregistreerd. Zou de geschiedenis zich kunnen herhalen?”

In de afgelopen dagen, zoals Ali benadrukt, is het aantal dagelijks actieve adressen van XRP boven de 130.000 gebleven, wat erop wijst dat, gebaseerd op het historische patroon, de prijs ervan binnenkort zou kunnen stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!