Pizzino: Hier is wanneer een enorm altcoin-season van start zou kunnen gaan

De nauwgevolgde crypto-strateeg Jason Pizzino voorspelt dat de altcoin-markt opnieuw een enorme stijging zou kunnen doormaken. In een nieuwe strategische sessie vertelde Pizzino namelijk aan zijn 286.000 YouTube-abonnees dat het nog eens 12 maanden kan duren voordat sommige altcoin-projecten in waarde zullen stijgen, zoals ze deden tussen december 2020 en mei 2021.

Pizzino zei dat alleen wanneer de dominantie van Bitcoin (BTC.D) begint af te nemen, het altcoin-seizoen zal beginnen. Hierover had hij het onderstaande te melden:

“Ik betwijfel dat we dit soort enorme altcoin-seizoen niet zullen zien, ten minste nog eens 12 maanden. Zoals je kunt zien, dat is het begin van 2021. Dus misschien is het het begin van 2025 of eind 2024.”

De Bitcoin-dominantie-index houdt bij hoeveel van de totale marktkapitalisatie van crypto toebehoort aan Bitcoin. Een bullish BTC.D-grafiek suggereert dat Bitcoin een groter deel van de crypto-markten inneemt ten koste van altcoins.

Volgens de handelaar daalde de dominantie van Bitcoin tijdens de zes maanden durende enorme altcoin-stijging die eindigde in mei 2021 van een hoogtepunt van 73% naar ongeveer 40%. Hij houdt de BTC.D-grafiek nauwlettend in de gaten en voorspelt dat de dominantie van Bitcoin zal toenemen van het huidige niveau van ongeveer 52% naar vorige ondersteuningsniveaus van 56%, 58% of 60%, op welk moment BTC.D mogelijk zijn hoogtepunt bereikt en begint te dalen.

“We hebben daar drie getallen: 56%, 58% en 60%. Zodra we dat beginnen te bereiken, zullen we misschien een nieuw verhaal zien voor de altcoins dat ons die altcoin-pomp zal geven.”

Volgens Pizzino, zelfs terwijl de dominantie van Bitcoin naar verwachting de komende maanden zal blijven stijgen, kunnen er korte intervallen zijn waarin de BTC.D daalt en sommige altcoin-projecten een opleving doormaken.

“Maar in de tussentijd zijn er zeker grote verhandelbare bereiken waarin Bitcoin wat dominantie verliest en dat overgaat naar enkele andere [altcoin] verhalen die zich in die periode afspelen.”

Pizzino waarschuwt ook dat veel altcoin-projecten simpelweg niet op de lange termijn zullen blijven bestaan. Hij zei het volgende:

“Aan het einde van de dag zijn de harde statistieken en de gegevens dat 99% van deze projecten verdwijnt. Er is geen manier waarop ze allemaal kunnen overleven.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!