Dogecoin-houder wordt wakker met 30.000% winst

Een lang slapende Dogecoin (DOGE) wallet die bijna een decennium lang inactief is geweest, is onlangs weer wakker geworden met een flink vermogen aan deze op meme geïnspireerde cryptocurrency. De wallet heeft nu een waarde van $1,3 miljoen nadat het rendementen van 30.000% heeft behaald.

Volgens gegevens van Whale Alert werd de wallet 9,5 jaar geleden voor het eerst aangemaakt en is sindsdien onaangeroerd gebleven. Dit lijkt een strategie van kopen en vasthouden te zijn. De plotselinge activiteit van de wallet komt op een moment waarop financiële grootmachten met $27 biljoen aan beheerd vermogen zich op de cryptomarkt begeven.

Het langdurige sluimeren van de wallet heeft geleid tot speculaties dat de eigenaar waarschijnlijk een van de dappere vroege adoptanten is die Dogecoin kort na de lancering hebben verkregen.

Hoewel Dogecoin in 2013 als grap werd gecreëerd., staat de gemeenschap rondom deze cryptocurrency bekend om haar filantropische projecten, waaronder hulp aan liefdadigheidsorganisaties. Zo haalde de munt in 2014 de krantenkoppen toen er meer dan $25.000 aan DOGE werd ingezameld om het Jamaicaanse bobsleeteam naar de Olympische Winterspelen in Sochi te laten gaan.

De plotselinge activiteit van de wallet komt ook op een moment waarop HSBC Asset Management, de investeringstak van het bankconcern, waarschuwde dat de Verenigde Staten later dit jaar economische tegenwind zullen ondervinden, wat mogelijk een mondiale recessie zou kunnen veroorzaken.

Dogecoin is opmerkelijk genoeg een cryptocurrency die wordt ondersteund door verschillende beroemdheden, waaronder Elon Musk, de eigenaar van Twitter, Tesla en SpaceX.

Tesla, een van de bedrijven die Musk leidt, accepteert tevens sinds eind 2021 DOGE-betalingen op haar website, waarbij specifieke producten zoals de “cyberfluit” kunnen worden gekocht met Dogecoin. Musk heeft ook gehint dat SpaceX binnenkort DOGE-betalingen zou kunnen accepteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!