Ripple CEO geeft aan dat het zich concentreert op fundamenten, ondanks vijandige klimaat

De CEO van Ripple heeft in een recent interview het vijandige regelgevingsklimaat in de Verenigde Staten benadrukt en betoogde ook dat de sector zich opnieuw heeft gericht op de fundamenten.

Het Point Zero Forum vindt momenteel plaats in Zürich, Zwitserland. Het is een non-profit initiatief georganiseerd door het Zwitserse Staatssecretariaat voor Internationale Financiën en Elevandi. Het evenement richt zich op het bevorderen van beleids- en technologische dialoog op het gebied van financiële dienstverlening.

Brad Garlinghouse, momenteel actief als CEO van Ripple – dat op zijn beurt weer slachtoffer is van het vijandige klimaat, aangezien het al meer dan 2 jaar verwikkeld is in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) – was ook aanwezig op de conferentie als spreken. Hij bevestigde dat gedurende de laatste bear market de sector zich heeft gericht op het opbouwen van nut en fundamentele infrastructuur. Hij zei het volgende:

“Zelfs als we in de VS in een soort permanente winterslaap blijven, zien we dat tijdens deze crypto winter de focus is verschoven naar het bouwen van nut en fundamentele infrastructuur.”

Met de term “winterslaap” verwijst hij naar het bijzonder vijandige regelgevingsklimaat in het land, voornamelijk veroorzaakt door de roofzuchtige aanpak van de SEC ten opzichte van de sector. De commissie heeft rechtszaken aangespannen tegen Ripple, Coinbase, Binance en vele anderen, waarbij wordt betoogd dat veel cryptocurrencies in de sector in wezen effecten zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!