Bitcoin Futures ETF passeert indrukwekkende $1 miljard te midden ETF-strijd

In een baanbrekend moment dat de wereld van cryptocurrency op zijn kop zet, heeft de Bitcoin Futures ETF, bekend als $BITO, een verbazingwekkende toename van instroom waargenomen. De vermogenspool is opnieuw de grens van $1 miljard gepasseerd, een indrukwekkende prestatie die wordt aangedreven door de groeiende anticipatie rondom de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF door de Securities and Exchange Commission (SEC).

De afgelopen week zag $BITO de grootste wekelijkse instroom in een jaar binnenkomen, vergezeld van een indrukwekkend handelsvolume van een half miljard aandelen op vrijdag alleen. Eric Balchunas, Senior ETF-analist voor Bloomberg, wees op de verrassende veerkracht van $BITO. Ondanks zorgen over toekomstige roll-over kosten is $BITO standvastig gebleven en volgt het nauwkeurig de prijs van Bitcoin.

De statistieken spreken boekdelen over de bewonderenswaardige prestaties van $BITO. Gegevens van ProShares laten zien dat $BITO dit jaar uitblinkt en indrukwekkende rendementen van 59,58% in marktprijs en 59,62% in NAV levert.

Bij het bekijken van de prestatiecijfers over drie maanden en zes maanden blijft de groeitraject van $BITO robuust. Met rendementen van respectievelijk 14,04% over beide periodes hebben investeerders die het fonds gedurende deze periodes hebben aangehouden positieve winsten behaald.

Het startschot klinkt voor de race om de spot Bitcoin ETF De toename van de interesse in Bitcoin-derivaten kan worden herleid tot de indiening van een Bitcoin ETF door BlackRock op 15 juni. Deze stap, vergelijkbaar met het afvuren van het startschot voor een race, heeft andere bedrijven aangespoord om in actie te komen, waarbij elk haastig zijn eigen aanvragen indient voor een plek in de Bitcoin ETF.

WisdomTree heeft voor de derde keer zijn hoed in de ring gegooid en een aanvraag ingediend bij de SEC voor het creëren van een spot Bitcoin ETF. Invesco heeft ook zijn aanvraag voor een vergelijkbaar product vernieuwd.

Het groene licht voor een spot Bitcoin ETF zou een belangrijke mijlpaal betekenen voor de wereld van cryptocurrency, en institutionele en particuliere beleggers een toegankelijkere, gereguleerde route bieden voor het investeren in cryptocurrencies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!