Analist: Dit is de volgende stap voor Bitcoin

Een toptrader die de bodemprijs voor Bitcoin (BTC) tijdens de bearmarkt van 2018 nauwkeurig voorspelde, gelooft dat de koning van de crypto’s na een stijging naar een nieuwe hoogtepunt in 2023 een terugval zal ervaren.

De anonieme analist Bluntz vertelt zijn 223.100 volgers op Twitter dat het waarschijnlijk is dat Bitcoin een correctieve beweging zal doormaken na een vijf golf rally die BTC van onder de $25.000 naar boven de $30.000 duwde.

De cryptostrateeg deelt een grafiek waaruit blijkt dat BTC zou kunnen terugvallen tot onder de $29.000 voordat het zijn opmars voortzet:

“Deze doorbraak van de bullflag verliep perfect en bracht zelfs een kleine stijging naar een nieuw hoogtepunt teweeg.

We kunnen nu een vijf golf stijging zien op het vieruursdiagram, dus het zou me niet verbazen als we hier een kleine terugval zien om alle late kopers te vangen voordat de volgende echte opwaartse beweging begint.

Dit is zeker niet het moment om nu FOMO te ervaren, naar mijn mening.”

Bron: Bluntz/Twitter

Intussen is mede-crypto-analist Pentoshi ook van mening dat een terugval naar ongeveer $29.000 mogelijk is.

In een optimistisch scenario zegt Pentoshi dat een dagelijkse sluiting van BTC boven $30.166 Bitcoin naar $32.000 kan sturen. In een iets bearish scenario denkt Pentoshi dat BTC zou kunnen terugtrekken tot ongeveer $29.000 voordat het stijgt naar $32.000;

“Lokaal een goed punt om te observeren is de dagelijkse sluiting van BTC, als we weer onder de vorige hoogtepunten sluiten. Hoe dan ook, ik denk dat we het tot $32.000 zullen halen.

$29.000 is momenteel de ondersteuning op de korte en middellange termijn.”

Bron: Pentoshi/Twitter

Kortom, beide analisten zijn het er mee ens dat BTC waarschijnlijk een kleine terugval zal krijgen voordat het nieuwe hoogtes kan bereiken.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $30.620.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!