Bitcoin koers zal in oktober recordhoogte bereiken

Na een opmerkelijke stijging boven de $30k-grens, is de volatiliteit van de Bitcoin prijs recentelijk afgenomen, waarbij de cryptocurrency nu wordt verhandeld voor ongeveer $30.000 op vrijdag. Ondanks deze stabilisatie blijft Bitcoin op de lange termijn aanzienlijke koopdruk ondervinden, zoals blijkt uit de waarneming van hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten op de maandelijkse grafieken. Bovendien trekt het digitale actief steeds meer interesse van institutionele beleggers en particuliere handelaren die toekomstige bullmarkten voorzien.

Momenteel zijn er meer dan 420 miljoen gebruikers en eigenaren betrokken bij de cryptoruimte gerapporteerd door Triple-A, waarbij Azië het grootste deel claimt met ongeveer 266 miljoen gebruikers. Het is dan ook geen verrassing dat zelfs diepgewortelde hedgefondsen zoals BlackRock hun focus hebben verlegd naar de Bitcoin en de bredere cryptocurrency-markt.

Bullish toekomst voor BTC

De bekende Twitter-analist, Credibull Crypto, met meer dan 341.000 volgers, heeft tevens een sterk geloof geuit dat de Bitcoin koers een grote kans heeft om dit jaar boven zijn hoogste punt ooit (ATH) te sluiten.

De analist gaf aan dat, mits Bitcoin succesvol het steun-/weerstandsniveau rond $25,2k weet te doorbreken, de munt een grote kans maakt om zijn ATH te halen rond oktober. Hij zei het volgende:

Daarnaast bestaat het feit nog steeds dat in de eerste helft van volgend jaar de Bitcoin-halvering plaats zal vinden, waarbij de blokbeloningen van miners gehalveerd zullen worden. Dit zal op zijn beurt voor meer schaarste zorgen, wat weer een positieve invloed zal hebben op de prijs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!