Derde grootste bank in de EU krijgt toestemming voor crypto-bewaardiensten

Crédit Agricole, de op twee na grootste bank van Europa en ’s werelds grootste coöperatieve financiële instelling, en CACEIS, de activadiensteneenheid van Santander gevestigd in Frankrijk, hebben toestemming gekregen van Franse toezichthouders om crypto-opslagdiensten aan te bieden.

Volgens de website van de toezichthouder werd de activadienstbank geregistreerd door de Franse Autoriteit Financiële Markten (AMF) op dinsdag 20 juni.

Crédit Agricole, ’s werelds grootste coöperatieve financiële instelling gevestigd in Frankrijk, heeft een vergunning verkregen om cryptocurrency-opslagdiensten aan te bieden in Frankrijk.

Frankrijk wordt beschouwd als een van de landen met het meest geavanceerde regelgevingskader in Europa, en CACEIS voegt zich bij andere traditionele financiële bedrijven die in het land zijn geregistreerd, zoals Societe Generale’s Forge en AXA Investment Managers.

Dit nieuws komt terwijl de EU zich voorbereidt om nieuwe crypto-vergunningregels, bekend als MiCA, uit te voeren, die in 2024 open zullen staan voor registratie.

Volgens gegevens van december 2021 heeft CACEIS €4,6 biljoen ($5,06 biljoen) aan opslagdiensten en €2,4 biljoen ($2,64 biljoen) aan vermogensbeheerdiensten. Daarnaast heeft Crédit Agricole een belang van 69,5% en Banco Santander een belang van 30,5% in het bedrijf.

Registratie bij de AMF is noodzakelijk voor diensten met betrekking tot crypto in Frankrijk, zoals opslag, uitwisseling of handelsdiensten. Vandaar dat Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs, door de Franse autoriteiten beschuldigd is van het aanbieden van ongeautoriseerde diensten vóór haar autorisatie in 2022 en momenteel verwikkeld is in een rechtszaak.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!