Frankrijk opent zijn deuren voor Binance

De Franse markttoezichthouder autorité des marchés financiers (AMF) heeft de Franse tak van Binance, simpelweg bekend als Binance France, geregistreerd als een “digital asset service provider” (DASP). De Franse banktoezichthouder ACPR keurde op zijn beurt de registratie goed, wat Frankrijk het eerste grote Europese land maakt dat Binance expliciet toestaat om binnen zijn rechtsgebied te opereren. Bovendien is Binance de eerste grote cryptocurrency-beurs met een licentie als DASP in Frankrijk.

Binance overwint regelgevende hindernis

Vorig jaar rond deze tijd had Binance te maken met verschillende regelgevende hindernissen in rechtsgebieden over de hele wereld, maar vooral in Europa. Financiële regelgevende instanties hebben afgelopen zomer een duidelijk statement gemaakt door consumenten te waarschuwen voor de beurs.

In juli kondigde de Italiaanse effectentoezichthouder aan dat de beurs “niet gemachtigd is om beleggingsdiensten en -activiteiten aan te bieden” in het land. In augustus zei De Nederlandsche Bank tevens dat Binance “niet de vereiste wettelijke registratie” had om diensten te verlenen in Nederland. En de Britse Financial Conduct Authority deed ook een duit in het zakje door consumenten te waarschuwen over de Britse tak van de beurs, genaamd Binance Markets Limited. Binance heeft echter ervoor gekozen om zichzelf aan te passen om goedkeuring te krijgen. Het zei het volgende:

“In de loop der jaren heeft Binance maatregelen genomen om naleving te waarborgen, waaronder het uitbreiden van ons internationale nalevingsteam en onze adviesraad, en door actief te helpen bij het bestrijden van fraude en ransomware. We zijn blij dat onze inspanningen resultaat hebben opgeleverd.”

Wat zijn de volgende stappen?

Uiteraard is dit één van de vele hindernissen die de beurs moet overwinnen om goedkeuring in heel Europa te krijgen. Tevens gaat het de beurs in Frankrijk nog verder uitbreiden. Het zei het volgende:

“Binance zal haar activiteiten in Frankrijk aanzienlijk opschalen om crypto en onze diensten voor iedereen toegankelijker te maken. In lijn met onze missie om de infrastructuurserviceprovider voor het blockchain-ecosysteem te zijn, hebben we plannen om ons team uit te breiden om verdere infrastructuurontwikkeling na te streven.”