Analist voorspelt flinke daling voor Ethereum

De populaire cryptocurrency-analist Benjamin Cowen heeft in een nieuwe strategiesessie op YouTube aangegeven dat Ethereum (ETH) flink zou kunnen corrigeren, aangezien hij denkt dat de munt op het punt staat een langetermijntrendindicator opnieuw te testen voordat deze een nieuwe bullmarkt zou kunnen veroorzaken.

De analist vertelde zijn 785.000 abonnees dat Ethereum sinds 2017 de fair-value logaritmische regressieband respecteert als ondersteuning. Volgens de analist is de logaritmische regressieband ontworpen om de reële waarde van een activum te volgen met behulp van “non-bubble data”.

Cowen zei dat de Ethereum koers in een optimistisch scenario de bovengrens van de trendindicator opnieuw kan testen, wat volgens hem samenvalt met de lage bearmarkt van ETH rond de $875. Hij gaf het onderstaande aan:

“Nu is een interessante ontwikkeling dat de reële waarde volgens deze fit to non-bubble data van Ethereum $875 is, maar het eerdere dieptepunt was eigenlijk $880. Dus ze zijn in wezen hetzelfde.

Als Ethereum terug zou gaan naar zijn eerdere dieptepunt, zou dat het terug naar huis brengen. En daar hebben we het een jaar geleden over gehad. Ik zei: “Kijk jongens, wat ik denk dat er gaat gebeuren, is dat we ofwel naar beneden gaan naar de regressieband of we gaan zijwaarts totdat het inhaalt.” Nu, als we nu zouden dumpen, als we zouden dumpen naar wat ik heb eerder naar huis gebeld, zou het eigenlijk overeenkomen met het eerdere dieptepunt.”

In het slechtste geval denkt Cowen dat ETH kort onder de logaritmische regressietrendlijn zou kunnen handelen, vergelijkbaar met wat er in maart 2020 gebeurde. Hij sloot af met:

“Dat betekent niet dat je niet onder dat niveau kunt gaan. Zoals u kunt zien, gingen we in maart 2020 volledig onder de volledige regressieband. En in feite ging het tijdens die daling ongeveer 34% onder de regressieband.

Als we nog een soortgelijke daling zouden hebben, zoals 34% onder dit niveau, zou dat overeenkomen met ongeveer $400 Ethereum. -case scenario-omgeving.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!