Škoda lanceert NFT-collectie in samenwerking met Near Protocol

Op 20 juni lanceerde Škoda India, de Indiase dochteronderneming van het Tsjechische autoconglomeraat Škoda Auto, in samenwerking met Near Protocol een Web3- en non-fungible token (NFT) ervaring. Het platform, genaamd “Škodaverse India,” zal naar verwachting lage transactiekosten hebben, interoperabele NFT’s voor gebruik op meerdere platforms en milieuvriendelijke, schaalbare NFT’s. Het bedrijf schreef het volgende:

“Škodaverse India zal ook exclusieve diensten en ervaringen ontgrendelen voor NFT-houders, die samen met de details van de eerste uitgave bekend zullen worden gemaakt. Alle NFT’s zullen worden gecreëerd op koolstofneutrale blockchains, in lijn met onze duurzame visie.”

De debuut Škoda NFT-collectie zal binnenkort worden gelanceerd, zonder vaste datum of prijs. Gebruikers zullen de NFT kunnen creëren zodra deze wordt uitgegeven door geld toe te voegen aan hun wallet. Voordelen voor NFT-houders, zoals vermeld door de ontwikkelaars, zijn onder andere het bezitten van een uniek digitaal bezit dat Škoda’s kunstwerk of verzamelobjecten vertegenwoordigt, het potentieel voor “waardestijging” en doorverkoop in de toekomst, en toegang tot exclusieve voordelen, beloningen of ervaringen die gekoppeld zijn aan het bezit van NFT’s.

Handelen is mogelijk met zowel fiat-valuta als cryptocurrencies. De ontwikkelaars verklaarden ook dat het NFT-platform de eerste stap van het bedrijf is in de wereld van Web3:

“We betreden de wereld van Web3 en nodigen je uit om met ons mee te doen door unieke digitale kunstwerken te verkennen, te verzamelen en te bezitten.”

Opgericht in 1925 in het toenmalige Tsjechoslowakije was Škoda een van de grootste industriële fabrikanten in het Interbellum in Europa, totdat het in 1948 in handen kwam van de staat. Na de val van het Tsjechoslowaakse communistische regime in 1990 werd het bedrijf geleidelijk een dochteronderneming van de Duitse autofabrikant Volkswagen. Het automerk is populair in landen in Midden- en Oost-Europa, met in 2022 in totaal 731.000 afgeleverde auto’s.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!