Liechtenstein staat open voor Bitcoin en crypto

Liechtenstein – een klein Europees land met iets meer dan 36.000 inwoners – is opeens bekend geworden in de cryptogemeenschap. Overheidsregulatoren hebben namelijk onlangs een verklaring afgegeven waarin ze beweren dat ze onderzoek doen naar het accepteren van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies als betaalmiddel voor overheidsdiensten.

Volatiliteit is nog steeds een grote drempel

Het nieuwe programma zou ervoor zorgen dat alle crypto-betalingen voor overheids- en nationale diensten onmiddellijk worden omgezet in Zwitserse frank om wisselkoersrisico’s te vermijden. Op dit moment is de frank de belangrijkste valuta die het land gebruikt om te overleven.

Deze stap brengt de doelen van Bitcoin en zijn digitale tegenhangers dichter bij verwezenlijking. Wat veel mensen waarschijnlijk vergeten, is dat hoewel Bitcoin en veel altcoins in de afgelopen jaren speculatieve of zelfs hedge-achtige statussen hebben aangenomen, velen van hen oorspronkelijk waren ontworpen als betaalmiddelen. Ze waren bedoeld om cheques, creditcards en fiat-valuta’s opzij te schuiven, maar dit is een relatief langzame reis gebleken vanwege de volatiliteit die hen blijft achtervolgen. Veel winkels en bedrijven zijn om deze reden terughoudend om “ja” te zeggen tegen het accepteren van crypto-betalingen, en tot op zekere hoogte kunnen we hen dat niet kwalijk nemen.

Liechtenstein zegt ja op crypto

Dat is wat landen als Liechtenstein zo belangrijk maakt. Ze begrijpen de oorspronkelijke bedoelingen van Bitcoin en digitale valuta’s en proberen ze om te vormen tot bruikbare instrumenten waar gewone mensen baat bij kunnen hebben.

Premier Daniel Risch zegt dat hij en zijn medeburgers die betrokken zijn bij aangelegenheden van Liechtenstein al lange tijd openstaan ​​voor de ideeën en principes die door cryptocurrencies worden gepresenteerd. Hij verklaarde ook dat het land openstaat voor het investeren van staatsreserves in crypto-activa zoals Bitcoin en Ethereum op een bepaald moment in de toekomst.

Liechtenstein is uniek omdat het een van de weinige landen is die erin geslaagd is volledig schuldenvrij te blijven. Echter erkende Risch dat crypto, ondanks de vooruitgang, nog steeds risicovol is. Hij verklaarde:

“Crypto-activa zoals Bitcoin zijn momenteel nog te risicovol, maar deze beoordeling kan veranderen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!